fbpx
Сьогодні
Фото 16:30 21 Сер 2023

У столиці представили браслети-обереги з вугіллям з шахт Донбасу: у чому рішення

English version here

Фотовиставка представлена у ТРЦ Gulliver. Фото надане організаторами

У Києві, в ТРЦ Gulliver презентували благодійний проєкт "Оберіг України" –  браслети з вугіллям із серця Донбасу.

Про це повідомляє "Ти Київ", цитує Рубрика.

У чому проблема?

Донбас – один з регіонів, які найбільше постраждали від війни. росія руйнує його ще з 2014 року. Відновлення регіону стане серйозним викликом, тому готуватись до цього та підтримувати відповідні благодійні ініціативи варто вже сьогодні.

"Мій рідний Донецьк. Місто шахтарів та незламних людей. Донбас до приходу російських військ у 2014 році був лідером вугледобувної промисловості в Україні. У реаліях сьогодення більша частина шахт перебуває в окупації, тому існує велика ймовірність їх затоплення назавжди, — зазначив Олег Верняєв. — Я впевнений, що українські війська звільнять від окупації наші території. Проте наслідки воєнних злочинів залишать свій слід на десятиліття. Наразі сотні тисяч сімей з Донецької та Луганської областей втратили домівки, і тому їм необхідне нове житло. Вугілля, яке до війни годувало Донбас, дійсно стало символом нашого регіону, тому навіть невеликі його шматочки в руках кожного українця зможуть допомогти".

 Яке рішення?

"Це для мене дуже важливий проєкт, оскільки він пов'язаний з моїм рідним домом. Я народився та виріс у Донецьку. Вугілля — це символ Донбасу, символ незламності, а зараз саме час підтримувати цю силу та всіх українців, адже ми об'єднуємося з кожним днем. І що надважливо, що цей проєкт об'єднав людей майже з кожного куточка нашої країни, оскільки вугілля нам передавали захисники на сході, шліфували вугілля на заході, а виробляли ми у столиці. Тому в ньому вже закладена сила нашої мужньої держави", — додає Олег Верняєв.

Фото: пресслужба ТРЦ Gulliver

Як це працює?

Український оберіг із серця Донбасу — символ нескореності вільних людей, тяжкої праці та мужності українського народу. Кожен браслет містить до 5 г вугілля, видобутого гірниками на глибині понад 1000 м на вугільних шахтах Донецької області, – йдеться в анонсі проєкту.

Наклад браслетів — 2000 екземплярів.

Вартість одного браслета — 799 грн.

Фото: пресслужба ТРЦ Gulliver

Браслет можна купити. Він доступний за QR-кодом на фото учасників фотовиставки, які розташовані на другому поверсі ТРЦ Gulliver, ще його можна купити офіційному сайті та у магазині UAmade на третьому поверсі торговельного центру.

До проєкту та його підтримки доєдналися такі українські зірки: Yarmak, Tayanna, Міша Крупін, Геннадій Попенко, Анна Трінчер, Нікіта Добринін, Єгор Гордєєв, Уляна Ройс, Валерій Величко, Міла Єрємєєва, Ірина Адоніна, Enleo, Люся Кава, Ольга Сумська, Антон Скуратов, Юрій Ткач, Соня Морозюк, Христина Шишпор, Positiff та Lida Lee.

Фото: пресслужба ТРЦ Gulliver

Фото: пресслужба ТРЦ Gulliver

Ідейним лідером та амбасадором ініціативи став олімпійський чемпіон, чемпіон світу зі спортивної гімнастики Олег Верняєв.

100% коштів від продажу оберегів йдуть на придбання будинків, розташованих на Київщині, для тимчасово переселених мешканців Донецької та Луганської областей, які втратили свої домівки.

Виставка працюватиме до 26 серпня з 10:00 до 22:00 на другому поверсі ТРЦ. Вхід вільний.

Нагадаємо, Кабінет Міністрів ухвалив постанову, якою уточнив параметри надання допомоги внутрішньо переміщеним особам.

Зазначається, що особи, які перебувають за кордоном 45 днів без вагомих причин, не вважатимуться внутрішньо переміщеними особами і будуть позбавлені державних виплат з 1 серпня.

Рубрика:
Київ Події

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: