fbpx
Сьогодні
Фото 13:22 21 Сер 2023

Пройшов перший всеукраїнський фестиваль "Активні діти України": спортивна подія до Дня незалежності

Масштабна спортивна подія до Дня незалежності: як пройшов перший всеукраїнський фестиваль "Активні діти України".

У чому проблема?

 Відбулась масштабна спортивна подія у Києві, яка об'єднала професійний спорт і фізичну культуру з метою сприяння активному способу життя та здоров'ю дітей та молоді. Подія відбулась з нагоди Дня Незалежності та початку навчального року. Вона стала реакцією на потребу підвищити рівень залучення дітей до молоді до рухової активності та здорового способу життя, які є важливими для виконання програми Президента України "Здорова Україна".

 Як повідомляє Рубрика, про це мовиться на сайті Благодійного фонду Катерини Білоруської.

Яке рішення?

З 19 по 20 серпня 2023 року відбувся Всеукраїнський фестиваль "Активні діти України" разом зі змаганнями на найвищому рівні – Суперкубком України з гандболу-2023.

Організатори – Федерація Гандболу України, Благодійний фонд Катерини Білоруської та Громадська організація UkraineActive – прагнули сприяти підвищенню рівня фізичної активності серед дітей, забезпечити їхнє здоров'я та психологічний комфорт під час воєнних дій.

Як це працює?

 Подія розпочалася з флешмобу "Я учасник ліги", який відкрили зіркові спортивні гості:

  • Ганна Різатдінова – чемпіонка світу та призерка Олімпійських ігор з художньої гімнастики, керівниця Академії з художньої гімнастики;
  • Георгій Зантарая – перший чемпіон світу з дзюдо в Україні та керівник школи дзюдо.

 Також на заході відбулося нагородження амбасадорів фізичної культури Київської області. Вони стали першими учасниками проєкту "Нова фізична культура – Здорові громади" у межах програми Благодійного фонду Катерини Білоруської.

 "Ця подія стала особливою для нас, оскільки вона не лише об'єднала силу професійного спорту та фізичної культури, але й вкотре підкреслила важливість здорового способу життя та ментального здоровʼя наших дітей. Дякуємо нашими партнерам. Разом ми можемо змінити життя на краще, роблячи наших дітей щасливими, здоровими та активними громадянами",  – зазначила Анжела Фокіна, директорка благодійного фонду Катерини Білоруської.

 Довідка

"Нова фізична культура – Здорові громади" – це проєкт благодійного фонду Катерини Білоруської для вчителів фізичної культури. Він спрямований на посилення фізкультурно-оздоровчої діяльності в регіонах України, через навчання вчителів, поширення набутого досвіду та проведення справедливих спортивних відкритих учнівських змагань у закладах освіти в громадах.

 Під час події діти та вчителі мали можливість приєднатися до рухової активності та долучитися до проведення шкільних ліг. Це інноваційний фізкультурно-оздоровчий проєкт серед учнів з метою мотивації школярів до здорового та активного способу життя.

 "З початку цього року майже 85% пʼятикласників у Київській області були залучені до рухової активності. Цього місяця ми підписали положення про спортивні учнівські ліги "Здорова Україна" не лише серед 5-х класів, а й 6-х та 7-х, адже в здоровому тілі – здоровий дух", –зазначив Сергій Тимофєєв, начальник Управління молоді та спорту КОДА.

Кульмінацією свята 19 та 20 серпня у київському Палаці спорту стали матчі за гандбольний Суперкубок України за участю найсильніших вітчизняних команд, гравцями яких є гандболісти збірних України.

 "Рухова активність, спорт і такі заходи як фестиваль «Активні діти України» – це ефективний спосіб психологічного розвантаження дітей під час воєнних дій. Це також важливий внесок у майбутню велику перемогу всієї країни", –відзначив перший віцепрезидент ФГУ Євген Петрушевський.

Ця ініціатива є інноваційною для України та має значну підтримку серед департаментів освіти та спортивних федерацій. Її головною метою є сприяння здоров'ю та фізичній активності українських дітей та молоді, а також підкреслення їх міцності та спільної мети. Найважливішим аспектом заходу є створення платформи для повернення дітей до спортивного життя, яке було зруйноване воєнними діями.

 Захід прагнув об'єднати дітей та молодь з усіх куточків країни, педагогів та фахівців фізичної культури та спорту. Організатори переконані, що ця мета – по-справжньому досягнута.

Що відомо про організаторів?

  •  Федерація Гандболу України – адміністративний та контролюючий орган гандболу в Україні. Федерація заснована у 1992 році, є членом Європейської федерації гандболу та Міжнародної федерації гандболу..
  • Благодійний фонд Катерини Білоруської – працює у напрямку забезпечення здорового і повноцінного розвитку дітей власне через збільшення їхньої залученості до спорту, фізичної активності та інноваційної освіти. Особливу увагу фонд приділяє дітям з інвалідністю.
  • Громадська організація UkraineActive – некомерційна організація, яка представляє весь український сектор оздоровлення, фітнесу, фізичної активності в Європі.

Нагадаємо, з нагоди Дня Незалежності у столиці не планують масових заходів, тільки буде виставка підбитої техніки рф.

Також повідомлялось, що в День незалежності українці утворять живий ланцюг єдності у різних країнах.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: