fbpx
Сьогодні
14:13 06 Сер 2023

На Донеччині місту Покровськ повернули історичну дату заснування, — МВА

Фото: Ілюстрвтивне

Під час засідання робочої групи члени комісії одноголосно проголосували про затвердження року заснування міста Покровськ, що на Донеччині — 1881.

Про це повідомили у Покровській міській військовій адміністрації.

Так, у Покровській адміністрації розглянули пропозицію від членів краєзнавчої спілки щодо зміни дат заснування Покровська та святкування Дня міста.

Зазначають, що ініціатором пропозиції став краєзнавець та дослідникВалерій Кордюков, який довгий час працював над вивченням історичного минулого Покровського краю. Він вважає, що відома більшості дата заснування міста Покровськ є сфальсифікованою.

"Немає жодних підтверджень тому, що наше місто засновано у 1875 році. Працюючи довгий час над вивченням цієї теми, мені довелося звертатися до різних архівних установ, Інституту історичної пам'яті. Так, вдалось встановити, що справжня дата прив'язана до будівництва залізничної станції Гришине (1881-1884 рр.). Вважаю доцільним, у ході позбуття колоніальних наративів, визнати та встановити історичну дату заснування міста Покровськ — 1881 рік. Число й місяць, враховуючи знайдені урядові документи, припадають на 19 червня", — розповів Кордюков.

Питання щодо перенесення святкування "Дня міста" взято на опрацювання, обговорення продовжаться на наступних засіданнях, додали в адміністрації.

Нагадаємо, що Національний музей історії України у Другій світовій війні, розташований у Києві, перейменують на Національний музей війни за незалежність.

Рубрика:
Події

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: