fbpx
Сьогодні
16:11 12 Сер 2023

У лікарні Дніпра 11 пацієнтів отримали тяжку побічну реакцію на медпрепарати: один із них – 11-річний хлопчик – помер після операції

ФОТО: МОЗ

У Міській багатопрофільній клінічній лікарні матері та дитини ім. М. Ф. Руднєва сталася надзвичайна ситуація.

Про це повідомляє Міністерство охорони здоров'я України.

За інформацією МОЗ, пацієнти отримали тяжку побічну реакцію на медичні препарати, які застосовувалися під час проведення оперативних втручань. Попередньо, йдеться про медпрепарати для внутрішньовенного наркозу. Після проведення операції  загинула 11-річна дитина, післяопераційні ускладнення виникли ще у 10 осіб.  Наразі 5 дітей переведено до Дніпропетровської обласної клінічної лікарні. Їх стан середньої тяжкості. 5 дорослих пацієнтів доправлено до Дніпропетровської обласної клінічної лікарні ім. Мечникова. Стан двох з них оцінюється як важкий. За їх життя продовжують боротися лікарі.

На партію підозрюваних у побічній дії препаратів накладено карантин та вилучено з обігу в медзакладі.

Відомо, що медичні препарати лікарня закуповувала самостійно, а не отримувала через централізовані закупівлі. В лікарні тривають слідчі дії. Працює відповідна комісія та правоохоронці.

11-річний хлопчик – помер після операції

Фото: МОЗ

За процесуального керівництва Західної окружної прокуратури м. Дніпра розпочато досудове розслідування у кримінальному провадженні за фактом можливого неналежного виконання професійних обов'язків медичними працівниками, що спричинило тяжкі наслідки неповнолітнім дітям (ч. 2 ст. 140 КК України). Наразі тривають слідчі дії, встановлюються всі обставини та причетність співробітників закладу.

Також Держлікслужба проводить власне розслідування, за результатами якого прийматиме відповідні управлінські рішення.

Рубрика:
Події

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: