fbpx
Сьогодні
14:58 12 Сер 2023

Польща відреагувала на плани президента РБ "налагодити відносини" з Варшавою

Фото: Wydarzenia

Слова самопроголошеного президента республіки білорусь Олександра Лукашенка щодо необхідності налагодити відносини із Польщею не містять жодної конкретики і є порожніми.

Про це заявив заступник глави МЗС Польщі Павел Яблонський, повідомляє Polsat News.

Як повідомляла Рубрика, раніше Лукашенко заявляв, що доручив "налагодити стосунки" з Польщею, яку він до цього звинувачував у підготовці агресії.

"Я доручав прем'єр-міністру зв'язатися з ними. Якщо вони хочуть, будемо розмовляти, налагоджувати стосунки. Ми сусіди, а сусідів не обирають, вони від Бога", наголосив білоруський лідер.

Своєю чергою, у Польщі відреагували на таке несподіване доручення.

Як відзначив Яблонський, Польща теж висунула свої вимоги для того, щоб співіснувати мирно. Білорусь повинна:

  • припинити атакувати кордон;
  • звільнити політичних в'язнів;
  • припинити вести пропаганду проти Польщі.

Як вважає заступник глави МЗС Польщі, саме Білорусь довела до таких поганих відносин між країнами, враховуючи те, що Варшава немає жодних поганих намірів проти сусіда.

"Наразі, поки ми говоримо, йдуть атаки на польський кордон. Це порожні слова, вкотре ми чуємо такі заяви, але жодної конкретики за цим не було", – додав Яблонський.

Нагадаємо, що Польща може закрити залізничне сполучення з Білоруссю.

За словами заступника міністра внутрішніх справ Польщі Мацея Вонсіка, якщо Білорусь дозволить собі "надто багато", то Польща та Литва одночасно закриють кордони з РБ.

"І я сподіваюся, що Латвія також приєднається, оскільки литовці мають розмовляти з латвійцями з цього приводу, щоб досягти повної ізоляції Білорусі", – додав Вонсік.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: