fbpx
Сьогодні
10:35 12 Сер 2023

Під час повітряної тривоги в Кривому Розі пролунали вибухи

English version here

Фото УНІАН

Зранку, 12 серпня, у східних та південних областях України оголошена повітряна тривога, під час якої у Кривому Розі на Дніпропетровщині прозвучали вибухи.

Про це пише Рубрика, посилаючись на мапу повітряних тривог, на Телеграм Повітряних сил, Телеграм голови Ради оборони Кривого Рогу Олександра Вілкула.

"Кривий Ріг. Вибухи.

Нічого не знімаємо та не викладаємо в інтернет", наголосив Вілкул.

Як відомо, в 11 областях та в Криму оголошена повітряна тривога.

Повітряна тривога

Фото: Мапа

Своєю чергою, Повітряні сили повідомили про загрозу застосування балістичного озброєння в цих областях.

Пізніше в ОВА зазначили, що ворог ударив ймовірно балістичним снарядом.

"Ракетний удар по Кривому Рогу. Попередньо, балістика", написали у військовій адміністрації.

Довідка

Нагадаємо, 31 липня, російська армія зранку вдарила ракетами по Кривому Рогу, одна з яких влучила у багатоповерховий будинок. Станом на ранок 1 серпня відомо про понад 80 постраждалих, серед яких 7 дітей, та шістьох загиблих.

Як розповів президент України Володимир Зеленський, містом ворог випустив дві ракети типу "Іскандер". Пуск було здійснено з тимчасово окупованого Джанкоя у Криму.

Правоохоронці Кривого Рогу Дніпропетровської області встановили особу, яка знімала момент "прильоту" російської ракети в місті 31 липня під час ворожого обстрілу.

Також Рубрика писала, що 11 липня російські окупанти також завдали ракетного удару по Івано-Франківській області. Очільниця ОВА Світлана Онищук повідомила, що через обстріл загинула дитина, також є постраждалі.

Під атакою "Кинжалів" був і Київ. У різних районах столиці під час повітряної тривоги пролунали вибухи. Мер Віталій Кличко повідомив про роботу ППО. Пізніше стало відомо, що у Дніпровському та Оболонському районах столиці впали уламки ворожих ракет.

Так, в Оболонському районі уламки впали на територію дитячої лікарні. Також уламки виявили в одному з житлових масивів. Там спалахнула пожежа, яку швидко загасили.

Речник Київської міської військової адміністрації Михайло Шаманов підтвердив, що окупанти атакували столицю ракетами "Кинджал". За його словами, всі ворожі цілі вдалося збити.

Рубрика:
Події

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: