fbpx
Сьогодні
20:48 11 Сер 2023

Україна почала переговори щодо "гарантій безпеки" з Британією, – Єрмак

English version here

Сьогодні, 11 серпня, Україна розпочала двосторонні консультації щодо "гарантій безпеки" з Великою Британією. Подібні обговорення продовжуються і зі Сполученими Штатами Америки.

Про це повідомив глава Офісу президента Андрій Єрмак в ефірі телемарафону "Єдині новини".

"Дійсно, після наших американських колег ми розпочали (консультації. – ред.) з нашими друзями, партнерами з Великої Британії. Це країна, яка за ключовою допомогою є одним із наших головних і стратегічних партнерів".

Він зазначив, що до декларації "Великої сімки" про "гарантії безпеки" для України приєдналися вже 13 країн. При цьому, як він нагадав, Україна вже розпочала двосторонні консультації щодо гарантій зі США.

Керівник ОП зауважив, що нині мета – до кінця року мати перші двосторонні угоди з країнами, які нададуть безпекові гарантії Україні.

Наразі триває робота щодо розроблення відповідних двосторонніх угод між Україною та кожною з країн-гарантів.

Як відомо, країни "Групи семи" на саміті НАТО у Вільнюсі погодили рамковий документ щодо "гарантій безпеки" для України. Лідери узгодили не конкретні параметри "гарантій безпеки", а їхню рамку, а конкретні двосторонні договори будуть підписані пізніше.

Нагадаємо, українські офіційні особи розраховують, що країни Заходу нададуть нашій країні гарантії безпеки. Вони потрібні для того, щоб уникнути повторного нападу Росії у період після завершення війни і до того, як Україна стане членом НАТО.

Рубрика:
Події

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: