fbpx
Сьогодні
16:21 10 Сер 2023

У Німеччині офіцер Бундесверу "зливав" дані російській розвідці

Ще одного підозрюваного у проведенні шпигунських дій на користь іноземної держави затримали у Німеччині.

Про це написав у своєму Х (колишній Твіттер) міністр юстиції Марко Бушман (FDP) написав в онлайн-мережі Twitter, яку перейменували на "X", що це офіцер.

"Пильність залишається на порядку денному", – продовжив Бушман.

"Федеральна прокуратура сьогодні заарештувала німецького офіцера, якого серйозно підозрюють у роботі на іноземну спецслужбу … Пильність залишається на порядку денному", – написав політик.

Видання Welt своєю чергою наводить деякі подробиці справи. За даними ЗМІ, йдеться про громадянина Німеччини, який працює у відділі закупівель Бундесверу.

Слідчі вважають, що з травня цього року чоловік кілька разів "за власним бажанням" звертався до генконсульства росії в Бонні та посольства рф у Берліні та пропонував співпрацю. При цьому він передавав інформацію зі своєї професійної діяльності – "з метою передачі її російській спецслужбі".

Заарештувала німецького чиновника за підозрою в тому, що він був агентом спецслужб росії федеральна прокуратура в Кобленці в середу.

Наразі офіцер перебуває під вартою за ордером на арешт. У нього вдома та на роботі провели обшуки. Розслідування проводилися у тісній співпраці з Федеральним відомством служби військової контррозвідки та Федеральним відомством із захисту Конституції (контррозвідки).

Нагадаємо, в грудні минулого року в Німеччині одночасно в одинадцяти федеральних землях спеціальні поліцейські сили проводили спецоперацію проти правоекстремістської організації, що планувала штурмувати Бундестаг та викрадати політиків.

Зауважимо, що серед затриманих були росіянка і чоловік, який контактував з представниками рф.

Тоді через спробу держперевороту Німеччина вирішила посилити контроль над обігом зброї.

Рубрика:
Події

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: