fbpx
Сьогодні
13:39 07 Гру 2022

Спецоперації у Німеччині: серед затриманих були росіянка і чоловік, який контактував з представниками рф

Фото: Der Spiegel

У Німеччині під час спеціальної операції проти правоекстремістської організації, яка планувала штурм Бундестага та мала на меті викрадати політиків, затримали 24 громадян Німеччини, одну громадянку рф.

Як пише DW, про це повідомили у німецькій прокуратурі.

Як зазанчили у правоохоронних органах, по одному арешту відбулося також в Австрії та Італії.

Прокуратура ідентифікувала підозрюваних керівників лише як Генріх XIII П.Р. та Рюдігер в. П., відповідно до німецьких правил захисту приватного життя.

Журнал Der Spiegel повідомив, що перший був відомим 71-річним членом другорядного німецького дворянського роду, а другий – 69-річним колишнім десантником.

За даними прокуратури, Генріх XIII П. Р. контактував з російськими офіційними особами у прагненні встановити новий порядок в Німеччині після повалення берлінського уряду

Саме його група планувала зробити новим лідером Німеччини. Йому нібито допомагала росіянка Віталія Б. в цьому.

Серед підозрюваних у цій справі також є діючий військовослужбовець Командування сил спеціального призначення Бундесверу (KSK). А також кілька резервістів Бундесверу, повідомив агентству DPA речник Служби військової контррозвідки (MAD) ФРН.

Про цю подію написав у Телеграм немецкий политик, член Свободной демократической партии. Министр юстиции Марко Бушман.

Для досягнення своїх цілей угруповання обирало в якості мішеней військовослужбовців Бундесверу та поліцейських. Воно сформувало "військове відділення" і раду на чолі з Генріхом XIII П. Р.

У будинку військовослужбовця та в його казармі у федеральній землі Баден-Вюртемберг було проведено обшук.

Як писала Рубрика, 7 грудня у Німеччині одночасно в одинадцяти федеральних землях спеціальні поліцейські сили проводять спецоперацію проти правоекстремістської організації, що планувала штурмувати Бундестаг та викрадати політиків.

Передбачувана права терористична група набиралася переважно з представників організації так званих "рейхсбюргерів".

"Рейхсбюргери" відкидають існуючий у Німеччині державний устрій і хочуть замінити його на недемократичну систему. Ймовірно, що у радикалізації екстремістів відіграла свою роль конспірологічна ідеологія QAnon, яку також поділяла частина нападників на Капітолій США у Вашингтоні в січні 2021 року.

За словами обвинувачення, чоловіків та жінок об'єднувало глибоке неприйняття державних інститутів та демократії в Німеччині, тому вони, ймовірно, планували здійснити зміну ладу силою.

Рубрика:
Події

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: