fbpx
Сьогодні
22:57 10 Сер 2023

Глава Білого дому подав запит до Конгресу щодо надання додаткових коштів на допомогу Україні

Фото Reuters

10 серпня, президент Сполучених Штатів Джо Байден запросив у Конгресу 40 мільярдів доларів екстреного фінансування, які включають також 24 мільярди доларів для України та інших країн, які постраждали від війни.

Про це повідомляє Reuters.

Як повідомляють у виданні, 40 мільярдів доларів, які Байден запросив у Конгресу, включають:

  • 24 мільярди доларів на Україну та інші міжнародні потреби;
  • 4 мільярди доларів на забезпечення безпеки кордонів;
  • 12 мільярдів доларів на допомогу при стихійних лихах.

Як повідомляє NYT, запит президента США включає 13,1 мільярда доларів на військову допомогу Україні та поповнення запасів зброї Пентагону, використовуваної для військових потреб.

Ще 8,5 млрд доларів підуть на економічну, гуманітарну та іншу допомогу Україні та іншим країнам, які постраждали від війни, а 2,3 млрд доларів — на збільшення допомоги від інших донорів через Світовий банк.

Неназваний високопоставлений чиновник адміністрації Байдена сказав агентству Reuters, що потреби великі. Білий дім сподівається, що з Конгресом вдасться досягти угоди щодо запиту, який охоплює тільки перший квартал поточного 2024 фінансового року.

Інший чиновник заявив, що США виконують свою обіцянку підтримати Україну в її боротьбі проти російського вторгнення і "не посоромляться попросити додаткові кошти", якщо це буде потрібно.

Як заявила Єллен, США непохитні у своїй підтримці українського народу та уряду.

"Сполучені Штати продовжуватимуть очолювати всесвітню коаліцію, яку ми створили для підтримки України, особливо тому, що допомога США каталізує подальшу фінансову підтримку з боку інших країн і міжнародних фінансових установ", – сказано в її заяві.

Варто нагадати, раніше Пентагон провів оцінювання вартості військового обладнання, яке він відправив в Україну. Виявилось, що воно було переоцінене приблизно на три мільярди доларів. Ця помилка відкриває можливість відправки Україні більшої кількості зброї для захисту від рф.

Нагадаємо, що Сполучені Штати Америки цього тижня планують оголосити про передачу Україні нового озброєння у межах чергового пакету військової допомоги.

Рубрика:
Події

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: