fbpx
Сьогодні
09:17 06 Сер 2023

У День Повітряних Сил Олещук розповів, скільки повітряних цілей було знищено з початку війни

Фото: Скріншот

З початку російської агресії в Україні Повітряні Сили ЗСУ знищили понад 3,5 тисячі ворожих повітряних цілей, зокрема "приземлили" 350 літаків та вертольотів й понад 2 тисячі безпілотних літальних апаратів.

Про це пише Рубрика, посилаючись на привітання командувача Повітряних Сил генерал-лейтенанта Миколи Олещука своїх побратимів з днем ПС ЗСУ.

"Повітряні сили знищили понад 3,5 тисячі повітряних цілей ворога – 350 літаків та вертольотів, 1 200 крилатих та 24 балістичні ракети, понад 2 тисячі безпілотників і 13 "неімєющіх аналогов" "Кинджалів"", наголосив керманич Повітряних Сил.

Відмітимо, що тільки звечора 5 серпня та за ніч на 6 серпня російські загарбники масовано атакували територію України ракетами та ударними дронами: українська протиповітряна оборона "приземлила" 30 крилатих та 27 "Shahed-136/131.

Окрім того, Олещук також повідомив, що за 1,5 року війни понад 3 200 військовослужбовців Повітряних сил відзначені державними нагородами, а 40 із них отримали звання Героя України.

Як додав Командувач, попри перевагу росіян у повітрі на окупованих територіях, українські льотчики змогли здійснити понад 14 тисяч бойових вильотів.

"Сьогодні День Повітряних сил і я хочу подякувати усім вам! Усім, хто захищає небо від російського вторгнення! Позаду мене знищений вертоліт "ВКС расіі", і те, що залишається від крилатих ракет, якими вони тероризують мирне населення!  Позаду мене – свідчення того, що Повітряні сили надійно тримають небо!", – зазначив Олещук.

За його словами, це стало можливим, зокрема, завдяки потужній підтримці наших західних партнерів. Та головне – наші люди, наголосив генерал-лейтенант.

Він висловив вдячність усім воїнам Повітряних сил за витримку і героїзм, проявлені у перші години повномасштабного вторгнення рф:

"Тоді ми пообіцяли не віддати ворогу контроль над небом! І ми дотримали свого слова!", резюмував керманич ПС ЗСУ.

Довідка

День Повітряних сил ЗСУ відзначається щороку у першу неділю серпня. Свято встановлено згідно з указом президента України "Про День Повітряних Сил Збройних Сил України" від 27 червня 2007 року.

Зараз Повітряні Сили Збройних Сил України включають до свого складу не тільки повітряні, а й протиповітряні компоненти, серед яких знаходяться зенітно-ракетні комплекси та радіотехнічні війська, а також ряд спеціальних військ.

Рубрика:
Події

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: