fbpx
Сьогодні
11:23 06 Сер 2023

У британській розвідці підрахували, скільки росія втратила в Україні своїх десантних військ

Російська армія з початку повномасштабного вторгнення в Україну втратила як мінімум половину бійців десантних військ, яких у 2022 році кинули на війну: мова йде про щонайменше 15 тисяч військових.

Про це пише Рубрика, посилаючись на огляд розвідки Міноборони Британії станом на 6 серпня.

Як повідомили британські аналітики, під час святкування Дня Повітряно-десантних військ (ВДВ) росії 2 серпня сталося несанкціоноване розголошення даних про масштабні втрати росії у війні.

Так, під час звернення головнокомандувача десантних військ рф генерал-полковника Михайла Теплінського прозвучала фраза про те, що 8500 десантників отримали поранення та згодом повернулися в стрій або взагалі відмовилися залишити лінію фронту.

Це відео швидко видалили з офіційних каналів Міноборони рф. Натомість Теплінський так і не сказав, скільки ж російських десантників вбили чи серйозно поранили в Україні.

"Однак екстраполяція даних Теплінського підтверджує оцінку, що принаймні 50% з 30 000 десантників, які були направлені в Україну у 2022 році, були вбиті або поранені", наголошують у британській розвідці.

Що відомо про втрати російської армії

Нагадаємо, за даними Генштабу ЗСУ, російські окупанти втратили на війні проти України вже майже 250 тисяч своїх військових. Окрім того, українські військові знищили:

  • тисячі одиниць важкої техніки,
  • безпілотників, ракет,
  • сотні літаків та гелікоптерів.

При цьому зауважимо, що росія приховує свої втрати. Міноборони рф не розкриває кількість солдатів, які загинули на війні проти України. Це стосується також і військових формувань, наприклад, пвк "вагнера".

До того ж, у рф вигадали новий спосіб приховувати втрати на війні в Україні. Уряд Хакасії на прохання міноборони рф перестав публікувати некрологи про загиблих в Україні військових, щоб перешкодити підрахунку втрат російської армії.

Рубрика:
Події

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: