fbpx
Сьогодні
11:57 05 Сер 2023

У 9 населених пунктах Донеччини оголосили примусову евакуацію понад 100 дітей

English version here

Фото: Мінреінтеграції

У Донецькій області прийняли рішення про примусову евакуацію дітей із дев'яти населених пунктів.

Про це пише Рубрика, посилаючись на офіційний канал Міністерства з питань реінтеграції тимчасово окупованих територій України.

29 липня Кабінет Міністрів створив Координаційний штаб, який займатиметься організацією евакуації з Донецької області. Його очолила віцепрем'єр-міністр – міністр з питань реінтеграції тимчасово окупованих територій Ірина Верещук.

Як повідомляють, відповідне звернення Донецької ОВА було розглянуто на засіданні Координаційного штабу з питань проведення обов'язкової евакуації населення в умовах воєнного стану.

Учасники одностайно проголосували за проведення примусової евакуації дітей ще із дев'яти населених пунктів Донецької області, які знаходяться поблизу районів ведення бойових дій:

Мова йде про Ямпiль, Зарiчне, Торське, Opixyвaтку, Никонорiвку, Малинiвку, Тихонiвку, Васютинське та Рай-Олександрiвку.

Через складну безпекову ситуацію та ворожі обстріли звідти буде примусово евакуйовано 130 дітей.

Своєю чергою Ірина Верещук подякувала приймаючим громадам і закликала ширше залучати до допомоги евакуйованим і людям, які залишаються на небезпечних територіях, міжнародні благодійні організації.

Нагадаємо, голова Донецької ОВА Павло Кириленко заявив, що в Донецькій області з початку повномасштабного вторгнення рф евакуювались 80% населення.

Як повідомив очільник області, станом на 24 лютого на підконтрольній території Донеччини проживали 1 мільйон 670 тисяч мешканців.

Примусова евакуація продовжується, до операції порятунку доєдналися найбільш гарячі точки на Донеччині: в першу чергу евакуйовують дітей.

Як писала Рубрика, за даними Генпрокуратури, з початку повномасштабного вторгнення росії постраждали 1589 дітей, а також отримали поранення різного ступеня тяжкості 1090 неповнолітніх.

За офіційною інформацією ювенальних прокурорів зросло офіційне число дітей, що загинули та становить – 499.

Останні виявлені факти злочинів проти дітей:

Як писала Рубрика, на росії заявили, що з початку повномасштабного вторгнення в росію були вивезені близько 4,8 мільйона жителів України, з них понад 700 тисяч – діти.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: