fbpx
Сьогодні
14:55 05 Сер 2023

Трагедія в Грузії: серед загиблих внаслідок зсуву грунту є українка, її дитину ще шукають

Фото: видання Новини-Грузія

Нещодавно у Грузії стався зсув ґрунту в селищі Шові, внаслідок чого загинули щонайменше 12 людей: серед них є і українка, рятувальники шукають її дитину.

Про це пише Рубрика, посилаючись на пресслужбу МЗС України,  видання Новини-Грузія.

Нагадаємо, у Грузії напередодні на курорті Шові на заході Грузії стався зсув грунту. У регіоні пошкоджені лінії електропередачі, зруйновані дороги та мости, зв'язок працює з перебоями.

У суботу речник МЗС повідомив, що серед загиблих у Шові є громадянка України.

"Тривають пошуки її дитини, яка також знаходилася в місці трагедії. Українське посольство в Грузії встановило зв'язок із рідними загиблої та взаємодіє із грузинською владою задля підготовки репатріації тіла. Паралельно перевіряємо чи не було інших українців в селищі Шові", – розповів Олег Ніколенко.

Грузія, зсув грунту

Фото: newsgeorgia.ge

Українське посольство в Грузії встановило зв'язок із рідними загиблої та взаємодіє із грузинською владою задля підготовки репатріації тіла. Паралельно дипломати перевіряють чи не було інших українців в селищі Шові. 

Як зазначають у грузинському виданні, шукають ще понад 20 осіб, зокрема цілі сім'ї з дітьми.

Грузія, зсув грунту

Фото: видання Новини-Грузія

На ранок суботи впізнано лише шість тіл. Частина останків настільки пошкоджена, що їх не змогли впізнати близькі. Особи загиблих встановлюватимуться за аналізом ДНК.

З моменту зсуву минуло дві доби. Із зони лиха вертольотами евакували понад 200 осіб, серед них учні шкільного табору та мешканці готелю.

Очікують, що сьогодні рятувальники дістануться котеджів і дач, які повністю завалила земля.

У зв'язку з трагедією понеділок у Грузії оголосили днем трауру.

Як писала Рубрика, президент України Володимир Зеленський висловив співчуття народу Грузії через стихійне лихо, яке забрало 12 життів.

"Висловлюю щирі співчуття грузинському суспільству у зв'язку зі стихійним лихом, яке забрало життя людей. Співчуваємо рідним і близьким загиблих та бажаємо якнайшвидшого одужання всім постраждалим унаслідок зсуву ґрунту у високогірному регіоні Рача", – написав Глава української держави.

Рубрика:
Суспільство

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: