fbpx
Сьогодні
11:41 05 Сер 2023

Генпрокуратура Казахстану пропонує заборонити товари з російськими символами Z, V та ПВК "Вагнера"

Фото: Getty Images

Влада Казахстану обговорює можливість заборонити товари з російськими воєнними символами, такими як позначки Z, V та ПВК "Вагнер".

Про це повідомляє NUR.

Наголошують, що у Казахстані також побільшало реклами та товарів, зокрема дитячих, з висловами "Армія Росія" та іншими. Це, на думку правоохоронців, викликає неоднозначну реакцію в суспільстві.

Як інформує видання, у Генеральній прокуратурі Казахстану пропонують заборонити товари з "етнополітизованою символікою".

"У 2022 році у зв'язку з російсько-українським конфліктом, що почався в Казахстані, почастішали факти демонстрації, зокрема, на одязі, іграшках, транспортних засобах символіки Z або V", повідомили там.

Окрім того, прокуратура запропонувала уряду заборонити виготовлення, ввезення, перевезення та розповсюдження в Казахстані продукції з символами, які використовуються "у збройних конфліктах, у військових чи інших насильницьких діях проти суверенітету та політичного режиму іншої держави".

Також пропонується ввести адміністративну відповідальність у випадку порушення.

Нагадаємо, Верховна Рада України ще у травні 2022 року ухвалила закон про заборону символіки Z та V.

Зокрема, нова постанова передбачає:

  • запровадження нових термінів, зокрема "держава-терорист", "пропаганда російського нацистського тоталітарного режиму, акту агресії проти України з боку РФ як держави-терориста" "символіка військового вторгнення російського нацистського тоталітарного режиму в Україну";
  • визнання РФ державою-терористом, яка вчиняє геноцид проти українського народу і порушує закони та звичаї війни.

Також у Латвії минулого року заборонили використовувати символи Z та V на публічних заходах.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: