fbpx
Сьогодні
16:08 05 Сер 2023

"Беларускі Гаюн": територію РБ покинули 10 вертольотів та 9 винищувачів армії рф

Удень, 5 серпня, з території республіки білорусь вилетіли 9 винищувачів ПКС рф, трохи раніше звідти ж відлетіли ще 10 російських вертольотів.

Про це інформує моніторингова група "Беларускі Гаюн".

Як повідомили білоруські активісти, гвинтокрили полетіли у східному/південно-східному напрямку та пізніше перетнули кордон із росією.

У моніторинговій групі зазначають, що більша частина вертольотів провела в Білорусі 209 днів (з 8 січня). Пізніше всі 10 вертольотів приземлилися на аеродромі "Сеща", що розташований у Брянській області.

"Беларускі Гаюн" порахував, що в Білорусі раніше було щонайменше 11 вертольотів ВКС рф, імовірно, залишився один.

білорусь, літаки

Фото: "Беларускі Гаюн"

Пізніше група повідомила, що із "союзної держави" в росію ще полетіли 9 винищувачів. Активісти уточнюють, що о 13:30 з аеродрому "Барановичі" злетіло 9 літаків Су-34 і Су-30СМ ВКС рф.

Вони також вже перетнули кордон до російської федерації. Більшість із них були в Білорусі з січня.

Нагадаємо, що бойовики російського угруповання ПВК "Вагнера" ведуть активні будівельні роботи, зокрема зводять укріплення, на території полігону "Репіще" поблизу міста Осиповичі Могилівської області білорусі.

Як писала Рубрика, Служба безпеки України має дані, що свідчать про підготовку росіянами масштабної провокації "під чужим прапором" на стратегічному об'єкті Білорусі – Мозирському нафтопереробному заводі.

Рубрика:
Події

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: