fbpx
Сьогодні
10:05 24 Січ 2023

Скандал щодо закупівель харчування для ЗСУ: заступник Резнікова подав у відставку

Заступник міністра оборони України В'ячеслав Шаповалов у вівторок, 24 січня, подав у відставку. Очільник відомства Олексій Резніков його прохання вже підтримав.

Про це пише Рубрика, посилаючись на сайт міністерства оборони України.

У заяві повідомляють, що В'ячеслав Шаповалов відповідав за тилове забезпечення ЗСУ.

Він попросив звільнити його, щоб "не створювати загрози для стабільного забезпечення ЗСУ внаслідок кампанії звинувачень, пов'язаних з закупкою послуг харчування".

"Попри те, що озвучені звинувачення є необґрунтованими та безпідставними, заява В'ячеслава Шаповалова про звільнення є достойним вчинком в традиціях європейської та демократичної політики, демонстрація того, що інтереси оборони є вищими, ніж будь-які кабінети чи крісла", наголошують на сайті міністерства.

Довідка

Нагадаємо, що 21 січня у ЗМІ з'явилася інформація, що Міністерство оборони закуповує харчі для військовослужбовців у двічі-тричі дорожче, ніж у магазинах Києва. Про це повідомляли ЗМІ.

Угоду на такі закупівлі підписав директор департаменту держзакупівель Богдан Хмельницький.

До цього Хмельницький виявився одним із фігурантів справи про розкрадання 580 тисяч доларів коштів міністерства під час закупівлі військової амуніції.

У Міністерстві оборони відреагували на інформацію у ЗМІ про те, що відомство закуповує харчові продукти для військових у 2-3 рази дорожче, ніж у магазинах, назвавши це брехнею та маніпуляцією та пообіцяли звернутися до СБУ.

Міністр оборони Олексій Резніков зазначив, що продукти для ЗСУ постачають 8 компаній. Він показав депутатам усі контракти.

За його словами, "Це – великий ринок", і "ще трохи більше року тому цей ринок фактично був під контролем монополії. Під час призначення на посаду міністра я взяв публічне зобов'язання – демонополізувати послуги харчування. І ми з командою це зробили ще минулої зими. Хоча опір був – страшенний. Торік монополіст погрожував повністю заблокувати постачання продовольства до армії. Не вийшло".

Як наголосив міністр, подолання монополії дозволило успішно організувати харчування армії, чисельність якої збільшилась у кілька разів, попри всі складнощі активної фази війни.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: