fbpx
Сьогодні
13:33 04 Сер 2023

Науковці відмітили рекордну температуру води в Середземному морі

Середня температура води на поверхні Середземного моря підвищилася до рекордного рівня і становить 28,4 градуса за Цельсієм, що може серйозно вплинути на екосистему та призвести до зникнення окремих морських видів.

Відповідний висновок було зроблено за результатами дослідження Турецького фонду морських досліджень (TÜDAV), повідомляє CNN Türk.

"Середня температура води на поверхні Середземного моря піднялася до 28,4 градуса – рівня, якого ніколи не було раніше. Це може серйозно вплинути на морське життя, потенційно призводячи до вимирання видів», – повідомили у фонді.

Генеральна секретарка TÜDAV Сібель Сезер наголосила на тому, що найнебезпечніша ситуація складається у східній частині Середземного моря.

"У басейні Середземного моря Східне Середземномор'я є найбільш уразливим… Зміни клімату негативно впливають на екосистему Середземномор'я, але також негативний вплив має локальна діяльність, зокрема надмірний вилов риби, відходи, прибережні насипні зони та поглиблення дна", – сказала очільниця TÜDAV.

За її словами, у Середземному морі вже спостерігається зміна географічного розподілу місцевих видів та появи нетипових.

Рубрика:
Екологія Світ

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: