fbpx
Сьогодні
19:59 03 Сер 2023

Сирський: Сили оборони руйнують плани ворога та просуваються на Бахмутському напрямку

Українські військові руйнують плани ворога та завдають йому втрат на Купʼянському, а також Лиманському напрямках та продовжують просуватись на Бахмутському напрямку.

Про це розповів командувач Сухопутних військ ЗСУ Олександр Сирський, цитує у Telegram Military Media Center.

"Увесь день працював в органах управління та військових частинах, які виконують завдання на найбільш активних ділянках фронту", – розповів Сирський.

На Лиманському і Купʼянському

Сирський розглянув питання адекватного реагування на наступальні дії ворога, підвищення ефективності вогневого ураження, боротьби з дронами й забезпечення наших воїнів. Також він зустрівся з молодшими командирами, представниками сержантського корпусу Збройних Сил, вручив військовим відзнаки й подарунки.

"Відбулася відверта розмова з усіх проблем, які потребують термінового вирішення. Для цього визначив конкретні завдання відповідним посадовим особам", – додав Сирський.

Як відзначив командувач Сухопутних військ, попри активні наступальні дії ворога на Купʼянському та Лиманському напрямках, наші воїни продовжують зривати його плани й завдавати йому суттєвих втрат в особовому складі й техніці, а також зменшувати його наступальний потенціал.

"На Бахмутському напрямку продовжуємо проводити наступальні дії, крок за кроком, в умовах сильного супротиву ворога наші бійці звільняють територію, наближаючи перемогу!", – відзначив Сирський.

На Бахмутському напрямку

За словами командувача Сухопутних військ ЗСУ, його робота була присвячена актуальним проблема збільшення темпів наступу, перспективам подальших дій й вирішенню питань, які заважають успішно виконати поставленні завдання.

Що відомо про контрнаступ ЗСУ

Україна розпочала великий наступ на південному фронті. Контрнаступ проти російських військ набирає обертів.

Досі просування було повільним через російські мінні поля, танкові загородження та інші засоби захисту.

Як зазначили у британській розвідці, на українському півдні почала спостерігатися активізація бойових дій на двох ділянках фронту.

Окрім того, 27 липня стало відомо про звільнення населеного від російських загарбників населеного пункту Старомайорське.

Зі слів заступниці міністра оборони Ганни Маляр, на Бахмутському напрямку за тиждень Сили оборони України звільнили від російських загарбників два квадратні кілометри території, на півдні – понад 12 кв. км.

Сьогодні, 3 серпня, очільник МВС Ігор Клименко повідомив, що підрозділи однієї з бригад Нацгвардії просунулися майже на 650 метрів углиб оборони ворога на Мелітопольському напрямку.

Окрім того, в ISW зазначили, що окупанти наступають на рубежі Куп'янськ – Сватове – Кремінна, а також у районі Бахмута, на рубежі Авдіївка – Донецьк.

Також, Сили оборони України з 24 лютого 2022 року по 3 серпня 2023 року ліквідували близько 247 тисяч 850 російських загарбників, 620 з них – за останню добу.

Рубрика:
Події

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: