fbpx
Сьогодні
20:59 02 Сер 2023

Рішення для відбудови: додатковий резервуар для води побудують в Ірпені на Київщині

Фото: Фейсбук / Олександр Маркушин

За сприяння Міжнародного Комітету Червоного Хреста в Україні, в Ірпені Київської області побудують додатковий резервуар для очищеної води для того, щоб уникнути її дефіциту.

Про це повідомив ірпінський міський голова Олександр Маркушин, пише Рубрика.

У чому проблема?

Під час бойових дій навесні 2022 року Ірпінь був зруйнований на 75 відсотків. Понад 10 тисяч людей залишилися без житла. У місті непридатними для проживання визнали 37 багатоквартирних будинків.

Як зазначив очільник міста, до війни в Ірпені побудували станції очищення та знезалізнювання питної води, яку навіть можна було пити з крана. Під час російського вторгнення усі станції були пошкоджені.

Яке рішення?

Пізніше, після деокупації області, їх відремонтували. Нині ж в Ірпені по програмі МКЧХ будують ще один резервуар на 3 тис. м³, вартість якого приблизно 15 млн грн.

Як це працює?

"У нас влітку великий розхід води, через це інколи не вистачало резервуарів, де її набрати. Будівництво нового мінімум на 5-7 років розв'язує цю проблему для Ірпеня", наголосив Маркушин.

Поки його не збудували у місті працюють два резервуари на 9 тис. м³, а влітку жителі споживають 12-14 тис. м³ за добу, пояснює начальник "Ірпіньводоканал" Артур Загодіренко. Після початку експлуатації резервуара в жовтні сподіваються забути про нестачу чистої води.

Маркушин нагадав, що МКЧХ одразу почав допомагати Ірпеню після деокупації, коли в місті була пошкоджена практично вся інфраструктура.

Що відомо про відновлення Ірпеня після звільнення міста від російських загарбників

Як відомо, протягом 2022 року в Ірпені повністю відновили 308 багатоповерхових і 120 приватних будинків, які були пошкоджені внаслідок російської військової агресії.

Нагадаємо, що у травні 2023 року стартувало комплексне відновлення пошкоджених війною приватних будинків в Ірпені біля ЖК "Ірпінські Липки". Зокрема, це будинки на перетині вулиці Багірова та Гостомельського шосе.

За кошти, зібрані на платформі UNITED24, відбудують 18 житлових будинків у 5 населених пунктах — Ірпені, Бородянці, Гостомелі, селах Бузова та Мила.

У березні Ірпінь відвідала місія ЄС, щоб перевірити відбудову житлових об'єктів за програмою "Віднови ДІМ", кошти на яку виділив Євросоюз.

Рубрика:
Події

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: