fbpx
Сьогодні
17:16 01 Сер 2023

єВідновлення: Шмигаль повідомив про виплати для 4,8 тис. українців і новий етап програми

Фото: Телеграм / Денис Шмигаль Прем‘єр-міністр України

Для 4,8 тисячі українців вже погоджені виплати на суму 389 млн грн у межах компенсацій за програмою єВідновлення.

Про це Прем'єр-міністр України Денис Шмигаль сказав на засіданні Кабміна.

"Завершуємо формування системи компенсацій в межах програми єВідновлення. Вже виплачуємо кошти на ремонти власної оселі. Для 4,8 тис. українців погоджені виплати на суму 389 млн грн", – сказав Шмигаль.

За його словами, відтепер стартує новий етап — компенсації за зруйноване житло.

Суми виплат так само визначають комісії на місцях. Заявка подається в Дії.

"Людина отримує сертифікат, з яким може підбирати собі нове житло. Усі особливості роботи механізму буде додатково й детально комунікувати Міністерство інфраструктури та Міністерство цифрової трансформації. Важливо, що тепер ми охоплюємо допомогою всіх людей, чиє житло так чи інакше вразила війна", – додав глава уряду.

Довідка

В Україні стартував другий етап реалізації державної програми єВідновлення; власники знищеного житла можуть подати у застосунку "Дія" заяву на отримання компенсації для придбання нової квартири чи будинку.

10 травня стартувала програма єВідновлення.

Кожен громадянин, чиє житло було пошкоджено внаслідок збройної агресії рф, може подати заяву на отримання державної допомоги на поточний ремонт житла.

Зробити це можна за допомогою порталу "Дія" або звернувшись до Центрів надання адміністративних послуг, органів соціального захисту та нотаріусів.

Станом на 31 липня за такою допомогою звернулись більше як 30 тис. українців. Вже отримали або отримають гроші найближчими днями понад 4800 заявників. Максимальна сума допомоги – 200 тис. грн.

Рубрика:
Економіка

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: