fbpx
Сьогодні
15:45 29 Лип 2023

В Україні запрацював спеціальний портал, де громадяни можуть долучитися до пошуку російських активів: як працює це рішення

English version here

В Україні запустили спеціальний портал, на якому українці можуть допомагати правоохоронцям у пошуку та арешті російських активів за кордоном.

Про це повідомляє НАЗК, пише Рубрика.

У чому проблема?

"Сьогодні перед Task Force стоїть амбітне завдання – повернення в Україну активів осіб, причетних до злочину агресії, воєнних та інших міжнародних злочинів проти Української держави та українських громадян.

Вони підуть на компенсацію шкоди жертвам, потерпілим від агресії, а також державі Україна. І цю роботу необхідно максимально пришвидшити", раніше заявляв Генпрокурор.

Яке рішення?

Український Task Force з розшуку, арешту та конфіскації активів причетних до воєнних злочинів росії ще на початку повномасштабного вторгнення запустив Портал повідомлень викривачів про активи осіб, причетних до агресії рф проти України.

Як це працює?

Тепер до порталу можуть долучитися і пересічні громадяни.

Task Force взаємодіє з іншими країнами, зокрема зі США та ЄС, та обмінюється даними про активи людей, причетних до війни, чи тих, хто ухиляється від санкцій.

Якщо ви маєте інформацію про майно згаданих осіб за кордоном, повідомте про це на Порталі.

Наприклад, про:

  • квартири у Великобританії,
  • маєтки у США, Канаді та будь-яких інших країнах,
  • золоті злитки у Швейцарії,
  • яхти, зашвартовані у країнах ЄС.

Окрім того, повідомлення на порталі можна подавати анонімно та трьома мовами:

  • українською,
  • англійською,
  • російською.

Довідка

Україна разом із союзниками створює формат, за допомогою якого зможе конфіскувати заморожені російські активи у країнах Європи, США, Канаді та інших державах-партнерах. Їх хочуть направити на відновлення України.

Заступниця держсекретаря США з політичних питань Вікторія Нуланд під час Форуму партнерства США-Україна, повідомила, що для відновлення української інфраструктури у Сполучених Штатах хочуть залучити заморожені активи рф.

Нагадаємо, раніше ЗМІ повідомляли, що лідери ЄС підтримали план використання заморожених російських активів для відновлення України.

Проте Німеччина виступає проти передачі заморожених російських активів на користь України через юридичні та фінансові ризики.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: