fbpx
Сьогодні
14:29 29 Лип 2023

Український боксер Усик пожертвував через UNITED24 понад 12 мільйонів на відбудову країни

English version here

Починаючи з грудня 2022 року український боксер, чемпіон світу в першій важкій вазі Олександр Усик вже передав через платформу UNITED24 на відновлення країни понад 12 мільйонів гривень, зокрема на відбудову будинку в Ірпені.

Про це у Фейсбуці повідомила координаторка платформи UNITED24 Ярослава Гресь, пише Рубрика.

Як розповіла Гресь, український спортсмен їй зателефонував та запропонував переказати суму, необхідну для закриття збору на будинок в Ірпені, який він патронує. На той час бракувало близько 2 млн грн.

"Збір закрито", тоді написала вона.

Координаторка платформи UNITED24 зауважила, що загалом з грудня 2022 року, від початку свого амбасадорства, Усик пожертвував понад 12 мільйонів гривень тільки через UNITED24.

"Дякуємо, чемпіоне!", наголосила Гресь.

Нагадаємо, що 18 жовтня абсолютний чемпіон світу з боксу у важкій вазі, чемпіон світу у суперважкій вазі Олександр Усик став амбасадором фандрейзингової платформи UNITED24. Він зосередиться на підтримці напряму "Відбудова України".

Своїм першим проєктом він обрав відновлення будинку в Ірпені. На першому поверсі цього будинку розташований спортивний зал, де навчався тренер з боксу Олексій Джунківський.

У грудні, під час блекаутів, Усик передав 50 000 доларів на закупівлю генераторів для українських лікарень та записав звернення з Києва разом із легендарним футболістом Андрієм Шевченком і астронавтом Скоттом Келлі, аби заохотити людей в усьому світі робити пожертви.

Окрім того, Олександр Усик підтримав благодійну платформу Newkraine сумою у 13 800 000 гривень!

Ці кошти повністю закривають благодійний збір Newkraine на відбудову 10 сучасних будинків у селі Мощун, яке російська армія знищила при наступі на Київ.

Як писала Рубрика, амбасадор UNITED24 Скотт Келлі поспілкувався з українськими медиками онлайн. Астронавту, який зібрав через платформу 650 000 $ на машини швидкої допомоги, українські медики розказали про постійні обстріли бригад та важливість переданих авто.

Довідка

Офіційна андрейзингова платформа UNITED24 створена з ініціативи Президента Володимира Зеленського, щоби об'єднати для допомоги Україні лідерів думок з усього світу. Серед амбасадорів UNITED24 актори та режисери, спортсмени та художники, науковці та письменники.

На цей час через UNITED24 зібрано понад 432 млн доларів.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: