fbpx
Сьогодні
08:56 27 Лип 2023

Вночі ворог атакував портову інфраструктуру Одещини: є жертва

Фото: Getty Images

Сьогодні вночі, 27 липня, російські загарбники завдали ракетного удару по портовій інфраструктурі Одеської області. Загинув охоронець.

Як інформує Рубрика, про це повідомили оперативне командування "Південь", голова Одеської ОВА Олег Кіпер.

"Вночі ворог завдав ракетного удару по портовій інфраструктурі Одещини.

Влучанням в одну з адмінбудівель порту вбито цивільного співробітника.

Пошкоджено виробниче обладнання одного з вантажних терміналів", – йдеться у повідомленні.

Повідомляється, що ракети "Калібр" окупанти випустили з підводного човна в акваторії Чорного моря на критично малій висоті, що ускладнило виявлення.

За словами Кіпера, внаслідок влучання загинув цивільний охоронець 1979 р.н.

Пошкоджено обладнання одного з вантажних терміналів, знищено будівлю охорони та два автомобіля.

Масована ракетна  російська атака 26 липня

Учора, 26 липня, в Україні було оголошено масштабну повітряну тривогу. Вона була пов'язана з пуском крилатих ракет росіян, які здійснили за допомогою авіації з району Каспійського моря.

Пізніше також стало відомо і про спробу атаки гіперзвуковими ракетами "Кинжал", які ворог запустив з винищувачів МіГ-31К.

Після цього у мережі з'явилися повідомлення про вибухи на Хмельниччині. В ОВА підтвердили тільки роботу систем протиповітряної оборони в регіоні.

Зазначимо, що випадки збиття ворожих ракет  були зафіксовані у Київській і Харківській областях та Дніпрі.

Окрім того, Повітряні сили ЗСУ знищили на Вінниччині дві крилаті ракети російських окупантів "Калібр", які були випущені з акваторії Чорного моря.

Спікер Повітряних сил ЗСУ Юрій Ігнат розповів, що ціллю атаки російських окупантів став район Старокостянтинівки Хмельницької області.

Як відомо, у Старокостянтинові розташований військовий аеродром, на якому базуються українські тактичні бомбардувальники Су-24М. Вони є носіями крилатих ракет Storm Shadow.

Зауважимо, що під час вечірньої масованої повітряної атаки по Україні росіяни завдали удару по Хмельницькій області 4 ракетами Х-47 "Кинжал". Внаслідок збиття силами ППО  ворожих цілей уламки впали у кількох населених пунктів регіону. 

Як розповів пізніше командувач Повітряних сил ЗСУ генерал-лейтенанта Микола Олещук, ППО знищила 36 повітряних цілей: 3 крилатих ракети "Калібр"; 33 крилаті ракети Х-101/Х-555.

Рубрика:
Події

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: