fbpx
Сьогодні
15:51 05 Лип 2023

На Сумщині створюють регіональну систему виявлення повітряних цілей: навіщо це рішення

English version here

Фото: GettyImages

У Сумській області насьогодні здійснюється нарощування сил та засобів протиповітряної оборони, а також на завершальній стадії – створення сучасної Регіональної системи виявлення повітряних цілей.

Про це повідомив голова Сумської обласної військової адміністрації Володимир Артюх, пише Рубрика.

У чому проблема?

Сумська область під час війни постійно потерпає від ворожих обстрілів, починаючи з квітня місяця минулого року, коли російські війська відступили з регіону.

Як повідомив Артюх, за останній час кількість застосування ворогом безпілотних літальних апаратів (БПЛА) типу Шахід, Герань-2 значно зросла.

Нагадаємо, що тільки 3 липня російські війська застосували "Шахеди" для ударів по Сумах. У центрі міста було зафіксовано чотири "прильоти".

Унаслідок безпілотникової ворожої атаки по обласному центру Суми, 3 липня, загинули троє людей та 21 мешканець отримав поранення різного ступеня тяжкості.

Яке рішення?

Відомо, що ця система виявлення повітряних цілей застосовуватиметься винятково у Сумській області для своєчасного виявлення засобів повітряного нападу.

Як це працює?

"Попри те, що ведуться активні бойові дії і в інших регіонах України, військове керівництво віднайшло можливість посилення системи ППО в Сумській області. І один із шахедів, який вдарив по місту Суми, був збитий нашими військовими", наголосив Артюх.

Система підвищить ефективність та покращить застосування вогневих засобів протиповітряної оборони ЗСУ.

"Я дякую районним військовим адміністраціям, громадам, підприємцям, які надали певний фінансовий ресурс, щоб ми разом із нашими військовими могли розгорнути таку систему", – наголосив керівник Сумської ОВА.

Нагадаємо, бренд одягу "Авіація Галичини" збирає гроші на закупівлю штурмовика для ЗСУ.

Як писала Рубрика, передача Україні західних бойових літаків F-16 може відбутися на початку наступного року, однак конкретні терміни ще не визначені.

Рубрика:
Події

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: