fbpx
Сьогодні
19:28 26 Лип 2023

Рада Україна-НАТО рішуче засудила рішення росії вийти з "зернової угоди"

English version here

Рада Україна-НАТО під час зустрічі в середу рішуче засудила рішення Росії вийти з Чорноморської зернової угоди.

Про це йдеться у заяві НАТО.

"Члени Альянсу та Україна рішуче засудили рішення росії вийти з Чорноморської зернової угоди та її свідомі спроби зупинити український сільськогосподарський експорт, від якого залежать сотні мільйонів людей у всьому світі. Вони також засудили нещодавні ракетні атаки росії на Одесу, Миколаїв та інші портові міста, включаючи цинічну атаку безпілотників Москви на українське зерносховище в портовому місті Рені на Дунаї, неподалік від румунського кордону", – йдеться у повідомленні.

Зазначається, що члени Альянсу відзначили, що нова зона попередження росії в Чорному морі, у межах виключної економічної зони Болгарії, створила нові ризики, а також серйозні перешкоди для свободи судноплавства.

Також вказується, що НАТО та члени Альянсу посилюють спостереження та розвідку в Чорноморському регіоні, зокрема за допомогою морських патрульних літаків і безпілотників.

Як повідомлялося, генеральний секретар НАТО Єнс Столтенберг на прохання Києва скликав 26 липня засідання новоствореної Ради Україна-НАТО для консультацій щодо останніх дій рф та обговорення транспортування українського зерна через Чорне море.

Рубрика:
Політика

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: