fbpx
Сьогодні
20:00 24 Лип 2023

У Данії провели протест перед посольством Іраку: спалили Коран

Фото:Скриншот відео

Сьогодні, 24 липня, в Копенгагені, два представники групи "Данські патріоти" у якості протесту розтоптали та підпалили перед посольством Іраку копію Корану, священної книги ісламу.

Про це інформує Рубрика з посиланням на Reuters.

Організатор демонстрації розтоптав Коран і підпалив його на таці з фольги поруч із прапором Іраку на землі.

За даними агентства, ці протестувальники належать до групи, яка називає себе "данськими патріотами" (Danske Patrioter). Вона проводила подібну демонстрацію минулого тижня.

21 липня учасники групи принесли до посольства Іраку в Копенгагені банер з образливими гаслами проти ісламу, топталися на прапорі Ірану та примірнику Корану — головної священної книги ісламу. Група заявила, що вони зробили це на знак протесту проти нападу на посольство Швеції в Багдаді.

Що передувало протесту?

В Ірані та Іраку вирували протести після того, як у Швеції проводили спалення Корану на акціях протесту. Так, на 21 липня у Стокгольмі була запланована акція зі спаленням Корану під посольством Іраку, організована Салваном Момікою — 37-річним іракським біженцем-християнином, який уже палив сторінки Корану на мусульманське свято Курбан-байрам.

На знак протесту проти очікуваного підпалу рано-вранці 20 липня сотні протестувальників увірвалися в посольство Швеції в столиці Іраку та підпалили його. У низці ісламських країн демонстранти вийшли на вулиці, щоб протестувати проти осквернення Корану.

Швеція тимчасово відкликала персонал посольства в Іраку після атаки. Міністр закордонних справ Швеції Тобіас Більстрем назвав її "абсолютно неприйнятною", а пізніше додав, що шведський уряд рішуче відкидає осквернення Корану чи будь-якого іншого священного писання.

"Уряд Швеції розуміє, що огидні дії, вчинені окремими особами на демонстраціях у Швеції, можуть бути образливими для мусульман", — сказав він.

Врешті у день запланованої акції протестувальники не спалили Коран, як спочатку погрожували, але били ногами та частково пошкодили книгу.

Низка країн — Іран, Ірак, Йорданія, Катар, Саудівська Аравія, Туреччина, ОАЕ — у відповідь розкритикували акцію, викликали послів і тимчасово повірених у Швеції.

Нагадаємо, Рубрика зібрала історії українок, що кричать про російську агресію.

Також ми писали, що у Варшаві під посольством України проросійські сили влаштували акцію протесту, агресивно відреагувавши на активістів, які зібрались там з українськими прапорами.

Рубрика:
Світ

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: