fbpx
Сьогодні
21:40 12 Лип 2023

"Укрпошта" готується представити марку з винищувачами F-16

Винищувач F-16

АТ "Укрпошта" готується представити поштову марку з символом бойових літаків F-16, поки світова спільнота підсумовує результати стратегічних рішень Вільнюського саміту НАТО 2023.

Про це повідомляє пресслужба Укрпошти.

"Укрпошта анонсує вихід нової марки «Винищувачі зла». Новий поштовий випуск присвячено бойовим літакам-винищувачам F-16, які вкрай потрібні нашим Збройним силам у боротьбі з ворогом. Укрпошта, як один з каналів комунікацій нашої країни зі світом, своєю поштовою мовою акцентує увагу на ключових питаннях нашого сьогодення, одне з яких – надання Україні літаків F-16", – йдеться у повідомленні.

Зазначається, що погашення штемпелем "Перший день" відбудеться 4 серпня в м. Києві, спецпогашення в цей день пройде також в усіх регіонах України. Відсьогодні відкривається передзамовлення на поштовий набір "Винищувачі зла", замовити можна в офіційному онлайн-магазині Укрпошти.

Поштовий випуск "Винищувачі зла" містить чимало смислових та метафоричних деталей.

На малюнку марки зображено, як Збройні сили України вщент знищують московський кремль – символ "імперії зла", подрібнюючи його на терці, отвори якої зображено в формі літаків F-16. На конверті – обриси лицаря-штурмовика в шоломі у вигляді українського тризуба. Він – уособлення сили, волі, сміливості та честь воїнства, яке боронить рідну землю.

Водночас, "цікаві особливості" має і номінал поштової марки «Винищувачі зла» – F+16.00, де F відповідає тарифу на пересилання рекомендованого листа масою до 50 г у межах України, а 16,00 – сума благодійного донату, який буде спрямовано на придбання безпілотників.

Тираж марки – 600 тис. примірників. Кількість марок в аркуші – 4.

Рубрика:
Суспільство

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: