fbpx
Сьогодні
12:40 24 Лип 2023

ДБР затримало одеського воєнкома Борисова: намагався втекти від слідства

Державне бюро розслідувань затримало колишнього начальника Одеського обласного центру комплектування та соціальної підтримки.

Про це повідомили у пресслужбі ДБР.

"Колишній посадовець намагався втекти від слідства, при цьому використовував елементи конспірації – змінював номери телефонів, автомобілів тощо, місце розташування. Два дні тривали активні пошуки й зрештою в результаті комплексних оперативно-слідчих заходів його було виявлено та затримано у Києві", – йдеться у повідомленні.

Як зазначається, ДБР клопотатиме в суді про обрання експосадовцю запобіжного заходу у вигляді тримання під вартою без можливості внесення застави.

У відомстві заявили, що у ході слідства зібрали докази, які свідчать про незаконне збагачення колишнього воєнкома.

Також під час слідства будуть досліджуватися матеріали Національного агентства з питань запобігання корупції, яке виявило ознаки незаконного збагачення у колишнього одеського воєнкома на понад 188 млн грн, зазначили в ДБР.

Крім того, у бюро нагадали, що одне з журналістських розслідувань показало, що мати воєнкома торік стала власницею житлового будинку в Іспанії вартістю понад 4 млн євро. Також з'ясувалось, що, окрім елітної закордонної нерухомості, вона цьогоріч придбала ще й автомобіль Mercedes-Benz EQV за майже 3 млн грн.

Згодом правоохоронці встановили, що й теща ексвоєнкома впродовж останніх років стала власницею коштовного автопарку, не маючи для цього достатніх коштів законного походження. До нього входили: Toyota Land Cruiser Prado, Mercedes-Benz G 63 AMG, Toyota Land Cruiser.

Дружина ексвоєнкома також придбала іншу закордонну нерухомість — офісне приміщення в Іспанії вартістю 737 тис. євро, також не маючи для цього достатньої кількості законно отриманих активів та доходів.

Довідка

Начальник Одеського обласного територіального центру комплектування Євген Борисов був звільнений із займаної посади після оприлюднення інформації про те, що його родина під час повномасштабної війни придбала на іспанському узбережжі нерухомості та автівок на мільйони доларів.

У суботу, 22 липня, колишньому одеському воєнкому оголосили підозру у незаконному збагаченні на сотні мільйонів гривень та в умисному ухиленні від несення служби.

Рубрика:
Суспільство

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: