fbpx
Сьогодні
Фото 17:59 23 Лип 2023

У білорусь прибула десята колона вагнерівців, - Гаюн

Фото: kanaldom.tv

Активісти повідомляють, що вранці 23 липня, поки олександр лукашенко перебуває в росії, до білорусі прибула десята колона бійців "ПВК Вагнер" . А нові супутникові знімки свідчать про збільшення чисельності вагнерівців у центральній частині рб.

Про це пише Рубрика з посиланням на "Беларускі гаюн" та CNN.

За словами активістів, у колоні щонайменше 10 одиниць техніки:

  • КамАЗ тент,
  • кілька "буханок",
  • мікроавтобус Volkswagen Transporter,
  • щонайменше 6 фур.

Зазначається, що у більшості машин номери або заклеєні, або номерні знаки РФ і так званих "ЛДНР".

Колону супроводжує ДАІ РБ.

Також примітно, що ця колона змінила маршрут і, на відміну від попередніх, не їхала прямою автомагістраллю.

Довідка

Нові супутникові знімки свідчать про збільшення чисельності вагнерівців, які розмістилися у центральній частині білорусі. У таборі в районі населеного пункту Цель стало більше техніки та наметів для проживання особового складу.

Дислокація вагнерівців, 21 липня

Попередні знімки від Maxar Technologies, датовані 16 липня, дозволяли побачити там близько 10 вантажівок і п'яти автобусів.

Дислокація вагнерівців, 16 липня

Раніше цього тижня у білорусі заявили про початок спільних з вагнерівцями навчань на полігоні "Брестський", що поруч з польським кордоном. 

За даними Держприкордонслужби, у білорусі перебувають приблизно 5 тисяч російських найманців "ПВК Вагнер".

"Державна прикордонна служба України продовжує уважно відстежувати ситуацію щодо прибуття і перебування в Білорусі російських найманців.

Зазначу, що обстановка по лінії кордону залишається повністю контрольованою прикордонними підрозділами та інших складових Сил оборони нашої держави. Всі вони попереджені про подальші ризики, які можуть йти з території Білорусі, яка, на жаль, перебуває під впливом Росії і надає їй підтримку у розв'язаній проти України війні", – заявив речник ДПСУ полковник Андрій Демченко.

Він пояснює: на початку, коли групи російських найманців почали заходити в білорусь, їх кількість оцінювалася в сотнях.

Однак зараз, зважаючи на наявну інформацію щодо груп представників приватних військових кампаній, їх кількість звісно інша і може сягати близько 5 тисяч, повідомив речник ДПСУ.

Демченко наголошує: така кількість для України безпосередньої загрози не становить, однак Сили оборони мають бути готовими до будь-яких ситуацій в тому числі й до недопущення провокацій на кордоні.

"Зазначу, що Україна робить все необхідне, аби розуміти реальний ризик та гарантувати надійну безпеку через перебування найманців у сусідній країні. Ми реагуємо відповідно. Відбувається подальше укріплення нашого кордону по всій протяжності і посилення необхідними засобами".

Тим часом лукашенко заявив, що вагнерівці хочуть атакувати Польщу, а він їх нібито стримує.

Рубрика:
Події

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: