fbpx
Сьогодні
22:19 23 Лип 2023

Попри намагання зламати Україну, ми знаємо в нашої держави є майбутнє, - Зеленський

Фото: ОП

Президент Володимир Зеленський заявив, що попри будь-які намагання зламати нашу державу й наших людей, в України є майбутнє, бо ми захищаємо культуру й людяність. Країна-агресорка ж цим своїм терором наближає тільки одне – свій демонтаж з історії.

Про це пише Рубрика з посилання на вечірнє відеозвернення глави держави.

"Сьогодні весь день триває ліквідація наслідків удару російських терористів по нашій Одесі. 19 ракет різних типів – абсолютно спеціально, щоб їх було складніше збити та щоб завдати більше руйнувань.

Цієї ночі в Одесі одна людина загинула. Мої співчуття рідним і близьким. 20 людей травмовані, і серед них четверо дітей. 11 років, 12 років, двоє 17-річних. Усім надається необхідна допомога. І я дякую кожному й кожній, хто з Одесою. Дякую всім у місті, хто допомагає постраждалим та з розбором завалів. Рятувальники й лікарі, військові й поліцейські, волонтери та місцева влада. Бізнес, який долучився. Дякую й усім містянам. Дуже важливо допомагати одне одному та своєму місту", – наголосив Зеленський.

Він подякував тим у світі, хто вже засудив цей черговий прояв російського зла.

"Не можна допустити, щоб люди у світі звикали до терористичних атак. Мішенню всіх цих ракет є не просто міста, села чи люди. Їхня мішень – це людяність та основи всієї нашої європейської культури. Цієї ночі російська ракета – а це була Х-22, протикорабельна ракета, – влучила у вівтар Свято-Преображенського собору Одеси… Один із найцінніших соборів України. У 1936 році його розграбували та знищили більшовики. Вже у незалежній Україні собор був відновлений. І ось знову терористи намагаються його знищити. Загалом лише цієї ночі в Одесі майже 50 будинків були пошкоджені, з них 25 – памʼятки архітектури. Історичний центр. Світова спадщина, яку взяла під свій захист ЮНЕСКО. Постраждала й будівля консульства Греції, і це вже друга консульська установа в Одесі, яку зачепив російський терор. Лише три дні тому через іншу таку атаку була пошкоджена будівля консульства Китаю", – зауважив президент.

Він наголосив, що не було ще таких терористів, які змогли б подолати світ, і в цих кремлівських божевільних теж не вийде.

"Свято-Преображенський собор в Одесі буде. Обовʼязково ми все відновимо. До речі, я вдячний Італії, пані Джорджі Мелоні, депутатам італійського парламенту та всьому суспільству Італії за обіцянку допомогти з відновленням історичних памʼяток України.

Головне, що попри будь-які намагання зламати нашу державу й наших людей ми чітко знаємо: у нас, в України є майбутнє, бо ми захищаємо культуру й людяність. Росія ж цим своїм терором наближає тільки одне – свій демонтаж з історії", – сказав Володимир Зеленський.

Глава держави анонсував, що на наступному тижні буде багато різних подій, які обовʼязково посилять український захист.

Він подякую Генсеку НАТО Єнсу Столтенбергу за оперативне скликання першого засідання Ради Україна – НАТО.

"Готуємо й нові пакети підтримки від партнерів – усе те, що наближає поразку російських терористів. Більше ППО для України, більше артилерії, більше далекобійної зброї. Рецепт закінчення війни очевидний: усе залежить від єдності й рішучості всіх, хто цінує свободу, культуру, життя", – наголосив президент.

Нагадаємо, 22 липня, президент Володимир Зеленський звернувся до генсека НАТО Єнса Столтенберга з пропозицією невідкладно скликати раду Україна-НАТО через агресивні кроки рф у Чорному морі.

А сьогодні Зеленський відреагував на російський обстріл Одеси та зазначив, що ворог обов'язково отримає відповідь за цей злочин.

Після чого Володимир Зеленський заявив, що Україні потрібен повноцінний повітряний щит – лише так можна перемогти ракетний терор російської федерації.

Рубрика:
Події

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: