fbpx
Сьогодні
Фото 16:57 23 Лип 2023

Морпіхи знищили БМД та гаубицю "Мста-Б" ворога: прикордонники на Харківщині FPV-дрон

Фото: Getty Images

Українські морські піхотинці продовжують нищити російських загарбників, "мінусуючи" живу силу та техніку противника. За добу вдалося знищити БМД та гаубицю "Мста-Б" ворога. А на Харківщині українські прикордонники знищили російський дрон-камікадзе.

Про це повідомляє Рубрика з посиланням на 35-ту окрему бригаду морської піхоти ім.контр-адмірала Михайла Остроградського та пресслужбу ДПСУ.

Так, минулої доби, 22 липня, морські піхотинці з 35 окрема бригада морської піхоти ім.контр-адмірала Михайла Остроградського знищили 2 окупантів, бойову машину десанту та причіпну гаубицю "Мста-Б".

А в повідомленні ДПСУ йдеться:

"Помітивши силует БПЛА та почувши характерний звук його польоту, охоронці держрубежів відкрили вогонь по ньому зі стрілецької зброї. В результаті дрон-камікадзе, який швидко наближався до українських військових, був збитий".

Зазначається, що безпілотник впав на підльоті до позицій наших прикордонників, однак одразу не вибухнув. Українським військовим довелося знешкоджувати вибухівку, закріплену на ньому.

Фото: dpsu.gov.ua

Фото: dpsu.gov.ua

Довідка

35-та окрема бригада морської піхоти імені контр-адмірала Михайла Остроградського  — з'єднання морської піхоти України. Військова частина сформована у 2018 році на базі 137-го окремого батальйону морської піхоти та артилерії, переданої зі складу 32-го реактивного артилерійського полку.

Державна прикордонна служба України – правоохоронний орган спеціального призначення, на який покладаються завдання щодо забезпечення недоторканності державного кордону України та охорони суверенних прав України в її винятковій (морській) економічній зоні.

Раніше ми повідомляли, що у Харківській області українські прикордонники збили російський дрон "Картограф", що має камеру, оснащену 12 об'єктивами.

Також українські прикордонники поблизу Бахмута знищили ворожу групу піхоти.

Минулого тижня, з 17 по 23 липня, українські військові ліквідували 4280 російських солдатів. Також ЗСУ вдалося знищити 25 ракет і 138 дронів. Зокрема, за даними на ранок, 23 липня, ЗСУ ліквідували ще 630 окупантів. З початку повномасштабного вторгнення Росія втратила близько 241960 одиниць живої сили.

Рубрика:
Події

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: