fbpx
Сьогодні
21:18 19 Лип 2023

Президент України про чергову атаку рф: Наш повітряний щит потребує посилення

English version here

Президент Володимир Зеленський у зв'язку з ударом рф по українських портах заявив, що наш повітряний щит потребує посилення.

Про це він сказав у вечірньому відеозверненні.

"Протягом усього дня – максимум уваги ліквідації наслідків удару російських терористів по Одесі, по громадах в області, по Чорноморську, по наших портах. Це була чи не найбільша за весь час повномасштабної війни спроба Росії завдати болю Одесі. Дякувати ППО й усім нашим захисникам неба, наслідки цього удару все ж менші, ніж могли б бути. З кожним таким ударом ми звертаємося до партнерів знову й знову: повітряний щит України потребує посилення", – наголосив Президент.

За його словами, цей удар терористів доводить, що їхня мішень – не лише Україна й українці, адже в атакованих портах зберігається близько мільйона тонн продовольства, яке давно мало би бути доправлене у країни-споживачі в Африці та в Азії.

"В портовому терміналі, який цієї ночі найбільше постраждав від російського терору, зберігалися 60 тисяч тонн агропродукції, що призначалися для відправки в Китай. Тобто всіх це зачіпає – російський терор. Кожен у світі має бути зацікавлений у притягненні Росії до відповідальності за терор", – підкреслив Зеленський.

Він подякував усім воїнам, які захищають Україну від ворожих ударів, рятувальникам, медичним працівникам, працівникам комунальних підприємств, місцевій владі, волонтерам, які допомагають людям долати наслідки терору.

"Одещина, Херсонщина, Житомирщина, Кіровоградська область. Запоріжжя, Харківщина, Донеччина. Всюди, де були обстріли, ракетні та дронові удари. Я хочу подякувати кожному й кожній, хто допомагає рятувати життя", – сказав глава держави.

Він також зауважив, що сьогодні вранці на селекторній нараді заслухав доповіді військових, МВС, урядовців та представників Офісу Президента з регіональної політики. Йшлося, зокрема, про те, що у громадах, які постраждали внаслідок російської атаки цієї ночі, вже розпочалися першочергові ремонтні роботи.

Що відомо про повітряну атаку російської федерації

Уночі, 19 липня, російські загарбники знову влаштували повітряну атаку по території України, застосовуючи:

  • крилаті ракети "Калібр" з акваторії Чорного моря,
  • крилаті ракети Х-22 з літаків Ту-22м3 також з південного напрямку,
  • ударні дрони типу "Shahed".

Після опівночі тривоги були оголошені у багатьох областях. У мережі були повідомлення про роботу ППО у низці регіонів.

Під час повітряної тривоги пролунали вибухи в Києві, Одесі та в Запоріжжі.

Так, на ранок, 19 липня, у Київській області працювала протиповітряна оборона по ударних дронах окупантів під час чергової повітряної атаки. У столиці було чутно звуки вибухів.

Також росія застосувала комбіновану атаку по Одесі: вдарила крилатими ракетами "Калібр", Х-22 та дронами-камікадзе.

Окрім того, у Житомирській області через атаку дронами-камікадзе, яку російські загарбники здійснили під ранок, постраждав інфраструктурний об'єкт та приватні будинки.

Рубрика:
Політика

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: