fbpx
Сьогодні
Фото 16:30 18 Лип 2023

У Вашингтоні відкрили виставку українського художника "Космогонія"

Фото: Оксана Маркарова / Фейсбук

В Українському домі у Вашингтоні, що діє при Посольстві України в Сполучених Штатах, відкрилася виставка українського художника Петра Антипа "Космогонія". Вона триватиме до 22 серпня.

Про це у Фейсбуці повідомила посол України в США Оксана Маркарова, пише Рубрика.

У відкритті експозиції взяли участь пані посол разом із директоркою Ukraine House Маріанною Фальковою та арткуратором Алексом Демком.

Фото: Оксана Маркарова / Фейсбук

Оксана Маркарова нагадала, що у 2014 році Петро Антип був вимушений виїхати з рідної Горлівки на Донеччині та розпочати нове життя в Києві.

Тут народився його новий мистецький проєкт "Космогонія". Від початку повномасштабного вторгнення рф у 2022 році, Антип вдруге став переселенцем і сьогодні працює в найбільшому українському музеї сучасного мистецтва, відкритого у Луцьку відомим меценатом Віктором Корсаком у 2018 році.

Фото: Оксана Маркарова / Фейсбук

Вона розповіла, що Віктор Корсак – не лише фундатор найбільшого в Україні мистецького центру, але й засновник ГО "Технопарк Центр медичних інновацій", колектив якої на сьогодні сформував та безплатно надіслав на фронт 40 000 аптечок, 2 500 тактичних медичних рюкзаків, навчив тактичної медицини 12 500 слухачів у т.ч. 5000 солдат, дав прихисток 7000 біженцям.

Фото: Оксана Маркарова / Фейсбук

"Дивовижне поєднання фарб, філософських сенсів, новітніх технологій та гуманітарної місії робить «Космогонію» направду унікальним проєктом", – написала пані посол.

Фото: Оксана Маркарова / Фейсбук

Оксана Маркарова запросила охочих завітати на виставку до Українського дому та доторкнутися до дива сучасного мистецтва України.

Нагадаємо, картину Марії Примаченко "Квіти виросли коло четвертого блока" продали на аукціоні за 500 тисяч доларів українцю з-за кордону.

Також Рубрика повідомляла, що стіни лікарні "Охматдит" прикрасили картинами Марії Приймаченко.

Рубрика:
Світ

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: