fbpx
Сьогодні
12:41 18 Лип 2023

Тривають важкі бої за Старомайорське, перевага на боці ЗСУ, - Шершень

Photo: facebook.com/Tretia.okrema.tankova.brygada

У Донецької області тривають важкі бої за село Старомайорське, перевага на боці українських військових.

Про це повідомив речник Об'єднаного пресцентру Сил оборони Таврійського напрямку Валерій Шершень під час брифінгу в Military Media Center.

"ЗСУ продовжуть ведення наступальної операції на мелітопольскому та бердянському напрямках, закріплюються на досягнутих рубежах, проводять аеророзвідку місцевості, проводять розмінування та заходи контрбатарейної боротьби. У зоні посиленої уваги – важкі бої за населений пункт Старомайорське на південь від Макарівки, по течії річки Мокрі Яли. Тут перевага на нашому боці.

… Ворог намагається перекидувати свої резерви на ті ділянки фронту, де ми ведемо наступальні дії та намагаємося просуватися вперед. Це просування, можна сказати, покрокові. Нехай це і невеликі відстані, але вони досить відчутні для ворога", – розповів Валерій Шершень.

Він уточнив, що в обороні українських бійців – без втрат позицій.

Зокрема, він наголосив, що ЗСУ продовжують успішно стримувати наступ російських військ в районі Мар'їнки та Красногорівки.

"За добу тільки в районі Мар'їнки зафіксовано 15 важких штурмів. Російські війська мають на меті своїми наступальними діями зупинити український наступ і відтягнути резервні сили в райони міст Авдіївка в Мар'їнка, і в такий спосіб послабити нашу наступальну міць", – зауважив речник.

Довідка

Нагадаємо, 16 липня Генштаб повідомив, що Збройні сили України зайняли частину села Старомайорське.

Ми повідомляли, що ворог зосередив на Лімано-Куп'янському напрямку понад 100 тисяч російських вояків. Приблизно таке ж угруповання брало участь у війні в Афганістані.

Зауважимо, що Збройні силa України протягом минулого тижня звільнили майже 11 квадратних кілометрів на південному напрямку.

За даними Генштабу ЗСУ, росіяни зосереджують основні зусилля на Куп'янському, Лиманському, Бахмутському, Авдіївському та Мар'їнському напрямках – минулої доби сталося 36 бойових зіткнень.

Рубрика:
Події

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: