fbpx
Сьогодні
21:51 16 Лип 2023

Воллес підтвердив намір піти з посади та політики загалом

Фото: GETTY IMAGES

Міністр оборони Британії Бен Воллес підтвердив інформацію про свої плани піти з посади та заявив, що не збирається балотуватися як депутат на наступних виборах.

Про це Воллес розповів в інтерв'ю The Times, повідомляє Рубрика.

Воллес, який найдовше серед консерваторів обіймає посаду міністра оборони, підтвердив наміри залишити посаду під час наступних перестановок в уряді, що очікуються восени, а також те, що не збирається балотуватися як депутат на наступних виборах.

"Я не буду висуватися наступного разу", – заявив Бен Воллес. Водночас, він додав, що не збирається достроково складати мандат і створювати потребу додаткових виборів.

Міністр нагадав, що його шлях у політику починався з парламенту Шотландії у 1999 році, та десь сім років він "провів з трьома телефонами біля ліжка".

Воллес повідомив прем'єру Ріші Сунаку про свої наміри ще 16 червня і спершу хотів тримати новину у таємниці до більш сприятливого моменту, коли ця звістка не сприяла би наративу про спадання підтримки Консервативної партії.

На запитання про те, які думки заважають йому спати вночі, Воллес сказав, що це поєднання "триваючої загрози від росії володимира путіна, все більш агресивного Китаю і терористичних груп", та наголосив, що справді стурбований з приводу російської загрози у майбутньому.

Інформація про наміри Воллеса йти з посади спершу з'явилася у ЗМІ неофіційно.

Однією з причин його рішення називають те, що британському прем'єру не вдалось переконати президента США Джо Байдена та інших лідерів в тому, що Воллес повинен стати наступним генсеком НАТО.

Найімовірнішим наступником Воллеса на посту глави Міноборони Британії називають головного секретаря казначейства Джона Глена.

Також можливими наступниками вважаються міністр безпеки Том Тугендхат і колишня міністерка зовнішньої торгівлі Енн-Марі Тревельян.

Довідка

Роберт Бен Лобан Уоллес – британський політичний та державний діяч. Міністр оборони Великої Британії з 2019 року. У період з 2016 по 2019 рік обіймав посаду молодшого міністра безпеки. Член Консервативної партії Великобританії, депутат Палати громад із 2010 року.

Воллес на полях саміту НАТО у Вільнюсі закликав Україну висловлювати більше вдячності партнерам за надану військову підтримку замість постійно ставити вимоги щодо розблокування нових видів озброєнь. Президент Володимир Зеленський заявив, що українська сторона завжди була вдячна Британії за надану допомогу.

Після цього Воллес заявив, що його слова були викривлені. Тим часом українці масово прийшли зі словами подяки у коментарі до допису міністра у Facebook.

Рубрика:
Політика Світ

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: