fbpx
Сьогодні
10:22 16 Лип 2023

Розвідка Британії: у росії досі не визначилися як вчинити з "вагнерівцями"

Кремль та російське військове керівництво досі не можуть дійти згоди щодо майбутнього ПВК "Вагнера" після невдалого заколоту євгенія пригожина. Ймовірно, частина з них повернеться до Африки.

Про це пише Рубрика, посилаючись на огляд розвідки Міноборони Британії станом на 16 липня.

Як зазначають, 12 липня міноборони рф повідомило, що "вагнерівці" передали армії 2000 одиниць техніки, зокрема танки.

Розвідка наголошує, що станом на 15 липня принаймні невелика група найманців "Вагнера" прибула до Білорусі.

"Російський апарат безпеки вступив у період розгубленості та переговорів після заколоту групи Вагнера 24 червня 2023 року. В останні дні почала формуватися проміжна домовленість щодо майбутнього групи", повідомили британські розвідники.

Своєю чергою, низка груп у соціальних мережах, пов'язаних з "Вагнером", знову відновили свою діяльність. Вони зосередилися на діяльності пвк в Африці.

"Судячи з нещодавніх заяв російських чиновників, держава, ймовірно, готова прийняти прагнення "Вагнера" зберегти свою широку присутність на континенті", резюмували у британській розвідці.

Що відомо про перекидання пвк "вагнер" до білорусі

Російське видання "Вёрстка" повідомило, що в Білорусі почали зводити табори для розміщення бойовиків ПВК "Вагнер" після домовленостей з Олександром Лукашенком, який вів переговори з ватажком російських найманців Євгеном Пригожиним.

Спочатку Державна прикордонна служба України спростовувала цю інформацію та наголосила, що розвідка ретельно відстежує ситуацію в рб.

Самопроголошений президент Білорусі Олександр Лукашенко 27 червня заявив, що в білорусі не будують таборів для ПВК "Вагнер", але за необхідності "допоможуть із розміщенням".

"Ми поки ніяких таборів не будуємо. Але якщо вони захочуть (я так розумію, вони дивляться окремі території), ми їх розмістимо. Ставте намети, будь ласка. Але поки що вони перебувають у Луганську у своїх таборах… Ми їм запропонували одну з покинутих частин. Будь ласка – паркан є, все є. Ставте намети. Чим можемо, допоможемо. Поки визначаться, чим їм займатися", – заявив білоруський диктатор.

14 липня Міноборони Білорусі повідомило, що найманці ПВК "Вагнер" на території рб почали навчати територіальні війська як інструктори.

Як писала Рубрика, 15 липня, вранці, у білорусі помітили велику колону легкових і вантажних автомобілів з номерами так званих "ДНР/ЛНР". На них приїхали "вагнерівці".

Своєю чергою, українські прикордонники підтвердили появу в білорусі окремих груп пвк "вагнер", правоохоронці будуть ретельно відстежувати їхні кроки на території рб.

Рубрика:
Події

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: