fbpx
Сьогодні
15:58 15 Лип 2023

Екологічна інспекція України отримала матеріали для спостереження за станом води: навіщо це рішення

Через підрив російськими окупантами Каховської греблі постраждалі регіони потребують постійного спостереження за станом водних ресурсів.

Про це пише Рубрика, посилаючись на пресслужбу Міндовкілля.

У чому проблема?

Як писала Рубрика, у ніч на 6 червня, російські загарбники здійснили підрив Каховської гідроелектростанції.

Як ми повідомляли, на Херсонщині через руйнування Каховської дамби були затоплені нафтопереробні заводи, автозаправні станції, теплоелектростанції та різноманітні склади – сукупно 32 об'єкти.

За попередньою інформацією, у воду витекло близько 150 тонн моторного мастила у перші дні катастрофи.

"Через теракт РФ на Каховській ГЕС постраждалі регіони потребують постійного спостереження за станом водних ресурсів", зазначили у відомстві.

Яке рішення?

Як повідомляють у міністерстві, ПРООН в Україні передала Державній екологічній інспекції матеріали для проведення спостережень у зоні впливу від підриву Каховської ГЕС.

Як це працює?

Екологічна інспекція постійно моніторить якість води.

"Таку роботу майже щоденно виконують міжрегіональні тероргани Держекоінспекції у Херсонській, Миколаївській, Запорізькій, Кіровоградській, Дніпропетровській та Одеській областях.

Фахівці відбирають та досліджують проби вод з Дніпра, Інгульця та Чорного моря", – підкреслили в повідомленні.

Оскільки такий обсяг робіт потребує великої кількості витратних матеріалів, то в міністерстві вважають дуже доречною допомогу ПРООН в Україні.

Екологічна інспекція, матеріали для води

Фото: Міндовкілля

Наголошують, що лабораторії Державної екологічної інспекції Південного округу, Південно-Західного округу та Придніпровського округу отримали витратні матеріали для проведення спостережень за станом води.

"Дякуємо проєкту ПРООН в Україні "Підтримка якнайшвидшого відновлення у місцевостях України, що постраждали від війни" за спільну роботу для протидії наслідкам масштабного екоциду РФ! Це важливо для здоров'я й захисту жителів постраждалих регіонів та довкілля", резюмують в повідомленні пресслужби міністерства.

Як писала Рубрика, у Миколаївській, Херсонській та Запорізькій областях мешканцям затоплених районів заборонили ловити, продавати та їсти рибу, оскільки є загроза захворіти на ботулізм.

За оцінками міністра аграрної політики та продовольства України Миколи Сольського, аграрії не зможуть повноцінно використовувати 1-1,5 млн га сільськогосподарських земель внаслідок підриву Каховської ГЕС.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: