fbpx
Сьогодні
Фото 12:33 11 Лип 2023

Уперше в Україні жінка-військовий пройшла спецкурс виживання Сил Спеціальних спецоперацій

Фото: ССО

"Номер 68" отримала нашивку спеціальні операції під час випуску кваліфікаційного курсу Сил спеціальних операцій.

Про це пише Рубрика, посилаючись на пресслужбу ССО.

"Номер 68 – це перша жінка-військовослужбовець, яка подолала дистанцію в декілька місяців проходження Q-курсу ССО.

Попереду розподіл в одну з військових частин та тяжка робота задля наближення Перемоги України". зазначили у пресслужбі.

Жінка ССО

Фото: ССО

Жінка ССО

Фото: ССО

Нагадаємо, що у Командуванні Об'єднаних сил зазначили: за власним бажанням було призвано понад 11 тис. жінок.

"З початку повномасштабного вторгнення в Україну російських окупаційних військ, до лав Збройних сил України за власним бажанням було призвано понад 11 тис. жінок.

З першого дня війни вони нарівні з чоловіками стояли в чергах до територіальних центрів комплектування, щоб долучитися до захисту нашої Батьківщини.

Вони обирали найнебезпечніші спеціальності, поповнюючи лави гранатометників, кулеметників, стрільців та снайперів, іноді маючи найнеочікуваніші бажання – стати навідниками танків, бути у складі обслуги гармат та мінометів", – зазначив Наєв.

Жінка ССО

Фото: ССО

Що відомо про ССО

Сили спеціальних операцій Збройних сил України, ССО ЗСУ — окремий рід сил Збройних сил України, до складу якого входять частини спеціального призначення і підрозділи інформаційно-психологічних спеціальних операцій, що комплектуються спеціально навченими фахівцями, які мають спеціальні можливості у сферах розвідки, прямих акцій та військової підтримки для виконання складних, небезпечних, інколи політично чутливих операцій, що проводить командування ССО.

Гаслом Сил спеціальних операцій ЗСУ, було обрано бойове гасло Святослава Хороброго — "Іду на ви!". Нову символіку й однострої було остаточно затверджено наказом МО № 606 від 20 листопада 2017 року.

Рубрика:
Події

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: