fbpx
Сьогодні
Відео, фото 14:29 11 Лип 2023

Піротехніки ДСНС отримали від Японії і ПРООН 14 спеціалізованих автомобілів: для чого це рішення

English version here

Фото: ДСНС

Державна служба України з надзвичайних ситуацій від Програми розвитку ООН та уряду Японії отримала 14 спеціалізованих машин для піротехнічних підрозділів.

Про це повідомляє пресслужба ДСНС, пише Рубрика.

У чому проблема?

Робота спеціалістів ДСНС з початком широкомасштабного вторгнення росії в Україну сильно змінилась. В принципі, вони виконують ті ж функції, але змінились масштаби та складність роботи. Особливо змінилась специфіка щодо розбору завалів.

В десятки разів збільшились об'єми задач у піротехніків. Загальна площа замінованих територій в Україні внаслідок російської агресії становить 174 тисяч квадратних кілометрів, що удвічі більше, ніж площа Австрії.

Штатна чисельність у піротехнічних підрозділів зросла з 600 до 1000 осіб. І ця цифра постійно збільшується.

Також додалися певні функції, такі як, наприклад евакуація та обігрів людей в "пунктах незламності", обігрів людей на кордонах.

В умовах війни у громадян побільшало панічних настроїв, з якими навчились працювати психологи ДСНС.

Також рятувальники отримали величезний досвід інженерних робіт. Мова про те, як поводитись з інженерними конструкціями після вибухів. Навчилися працювати з вибухонебезпечними предметами, які до цього навіть не знаходили.

Крім того, навчились правильно гасити пожежі під обстрілами, або пожежі, які виникають внаслідок ракетних ударів.

Яке рішення?

"Програма розвитку ООН у партнерстві з урядом Японії передала 14 спеціалізованих автомобілів класу Toyota Hilux Double Cabin, засоби бронезахисту та рації для потреб піротехнічних підрозділів ДСНС", – йдеться у повідомленні.

Фото: ДСНС

Фото: ДСНС

Як це працює?

Техніка надана в рамках реалізації проєкту ПРООН "Екстрене знешкодження вибухонебезпечних предметів та розчищення завалів" та фінансується урядом Японії.

"Звільнена територія України щільно замінована. Ворог мінував все на своєму шляху. Тому для піротехніків попереду багато роботи", – заявив голова ДСНС Сергій Крук.

За його словами, бронезахист, техніка й обладнання швидко виходять з ладу і завжди потребують оновлення.

Голова ДСНС подякував за підтримку Програмі розвитку ООН в Україні та уряду Японії за неодноразову підтримку.

"Нещодавно ми отримали 14 спеціалізованих автомобілів, які будуть направлені до піротехніків, котрі щодня виїжджають знешкоджувати боєприпаси та очищувати українську землю від ворожих мін та боєприпасів", – зазначив Крук.

Також раніше в рамках проєкту піротехнічним підрозділам ДСНС було передано 8 аналогічних авто та спеціальне захисне обладнання для робіт з розмінування територій.

Нагадаємо, наразі у Японії 10 українських правоохоронців переймають досвід колег з опізнання тіл.

Зауважимо, що за 500 днів повномасштабної війни росії проти України надзвичайники приборкали понад 15 тисяч пожеж, а психологи надали допомогу 222 тисячам українців.

Як писала Рубрика, у Дарницькому районі Києва 1 липня відкрили мурал, який присвятили героям-рятувальникам.

Рубрика:
Світ

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: