fbpx
Сьогодні
16:31 08 Лип 2023

Британія та Іспанія не підтримують використання касетних боєприпасів Україною

Фото: wikipedia.org

Прем'єр-міністр Великої Британії Ріші Сунак заявив, що "не заохочує" використання касетних боєприпасів, які США погодилися відправити в Україну. Аналогічну думку висловили і в Міноборони Іспанії.

Про це повідомляє Sky News.

За словами британського прем'єра, Сполучене Королівство входить до числа 123-х країн, які підписали Конвенцію, яка забороняє використання снарядів такого типу.

"Велика Британія підписала Конвенцію, яка забороняє виробництво або використання касетних боєприпасів і не заохочує їх використання", – сказав Сунак.

Водночас він підкреслив, що країна продовжуватиме підтримувати Україну у боротьбі з агресією рф.

"Ми продовжуватимемо робити свій внесок у підтримку України проти незаконного та неспровокованого вторгнення росії, але ми зробили це, надавши важкі бойові танки та зовсім нещодавно зброю великої дальності", – сказав він.

Міністр оборони Іспанії Маргарита Роблес заявила, що касетні боєприпаси не можна надсилати для допомоги України "ні в якому разі".

"Ні" касетним боєприпасам і "так" законній обороні України, яка, як ми розуміємо, не повинна здійснюватися касетними снарядами", – заявила очільниця іспанського оборонного відомства.

Довідка

Міністерство оборони США офіційно оголосило про виділення нового пакета військової допомоги Україні загальним обсягом $800 мільйонів, в який входять касетні боєприпаси.

Рубрика:
Світ

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: