fbpx
Сьогодні
14:44 05 Лип 2023

У Генштабі повідомили, що кремль планує додатково набрати до лав своєї армії ще близько 500 тисяч осіб

English version here

Фото: Getty Images

Кремль планує додатково залучити до збройних сил російської федерації до 500 тисяч осіб за рахунок набору контрактників для комплектування та поповнення втрат підрозділів у зоні бойових дій.

Про це заступник начальника Головного оперативного управління Генерального штабу Збройних сил України бригадний генерал Олексій Громов заявив в інтерв'ю Укрінформу.

"Офіційно мобілізація в РФ призупинена. Однак здійснюються заходи з набору військовослужбовців за контрактом для комплектування та поповнення втрат підрозділів у зоні бойових дій.

За планами Кремля, до лав збройних сил передбачається додатково залучити до 500 тисяч осіб. Але рівень підготовки та забезпечення військовослужбовців, що підписують контракти, є недостатнім для виконання завдань за призначенням – вони набувають необхідний досвід безпосередньо в ході бойових дій.

Проте зважаючи на значний мобілізаційний ресурс, Росія здатна повністю забезпечити власні збройні сили особовим складом для ведення тривалої війни на виснаження", – зазначив військовий.

Представник Генштабу також уточнив, що в період з початку весняного призову противник залучив на контрактну службу лише від 6 до 15 тисяч осіб.

Водночас, як зауважив Громов, керівництво рф планує у стислі терміни поліпшити ситуацію шляхом формального "влиття" до складу збройних сил бойовиків приватних військових компаній. Які, окрім ПВК "Вагнер", мають чисельність близько 40 тисяч осіб.

Бригадний генерал також поінформував, що нині в центрах підготовки на території Білорусі проходять навчання від 3 до 5 тисяч мобілізованих російських військовослужбовців.

Окрім того, Громов зауважив, що в росії масового набору ув'язнених осіб до регулярних військ не було.

"У складі загальновійськових з'єднань та військових частин діють лише штатні роти "шторм-z", які комплектуються засудженими, що погодилися підписати контракт з міністерством оборони РФ", – додав він.

У цьому контексті заступник начальника Головного оперативного управління Генерального штабу ЗСУ розповів, що масовий набір ув'язнених, за окремими оцінками – до 27 тисяч осіб, здійснювався у ПВК "Вагнер".

Саме ці підрозділи виконували завдання в інтересах регулярних військ рф та активно застосовувалися в бойових діях у Бахмуті.

Нагадаємо, що Державна дума російської федерації ухвалила закон, який закріплює правові гарантії звільнення від кримінальної відповідальності осіб, які уклали контракт про проходження військової служби у збройних силах рф у період мобілізації, воєнного стану або у воєнний час.

Як писала Рубрика, контрнаступальні дії українських Сил оборони ідуть за планом, Україна приберігає поки свій потенціал. Водночас окупанти зазнають у 8, а то й у 10 разів більших втрат, особливо за кількістю загиблих військовослужбовців.

Також американські фахівці вважають, що військові операції навколо Бахмута на Донеччині можуть обернутися для російського командування або відводом загарбників з півдня України, або ж ризиком у Херсонській та Луганській областях.

Відмітимо, що 4 липня, українські Сили оборони ліквідували близько 700 загарбників, загалом з початку російської агресії окупанти втратили особового складу майже 231 700 вояк.

Рубрика:
Події

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: