fbpx
Сьогодні
17:21 05 Лип 2023

Шольц назвав контрнаступ України чітким та добре організованим

English version here

Німеччина готова і надалі всіляко підтримувати Україну.

Про це заявив канцлер ФРН Олаф Шольц депутатам Бундестагу в середу, повідомляє Укрінформ.

"Ніхто не знає, як довго ще триватиме війна… Ми маємо бути готовими підтримувати Україну стільки, скільки буде потрібно: фінансово, гуманітарно, але також військовою технікою. Це має бути профінансовано", – сказав Шольц.

Він додав, що така допомога потребує фінансування, відтак, у бюджеті ФРН гроші передбачені.

Глава німецького уряду констатував, що безпекова архітектура Європи опинилася через агресивну російську війну під безпосередньою загрозою. Політик назвав це найбільшим викликом.

Тому, пояснив канцлер, ФРН збільшує фінансування Бундесверу для підвищення обороноздатності власної держави та НАТО. За його словами, національна оборона та оборона Альянсу стає дедалі важливішою.

Шольц заявив напередодні журналістам про необхідність поглиблювати співпрацю між НАТО та Україною, але повторив, що "ніхто не може стати членом оборонного альянсу під час війни, до того ж одним із критеріїв членства в НАТО є відсутність відкритих прикордонних конфліктів".

Коментуючи темпи українського наступу, німецький політик зауважив, що не можна було очікувати, що він буде стрімким.

"Якщо уважно спостерігати за тим, що відбувається, то можна побачити, що операції, які планує українська оборона, є дуже цілеспрямованими. Тому поки що все було дуже чітко та добре організовано", – сказав канцлер.

Довідка

Після США Німеччина є другим "донором" України, уряд ФРН спрямував на підтримку нашої держави загалом близько 17 мільярдів євро.

Рубрика:
Світ

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: