fbpx
Сьогодні
17:40 05 Лип 2023

Італія разом із Польщею виступили за реальні гарантії НАТО безпеки для України

English version here

Італія разом із Польщею наполягають на реальних гарантіях безпеки для України з боку НАТО.

Позиції Італії та Польщі з цього питання збігаються, повідомляє Sky News.

За словами прем'єр-міністра Італії Джорджі Мелоні, це має статися на саміті у Вільнюсі, який розпочнеться наступного тижня. Про які саме гарантії йдеться, Мелоні не сказала, але зауважила, що Європа має усвідомлювати загрозу наслідків з «ефектом доміно».

Мелоні під час візиту до Варшави вимагала від НАТО надати гарантії безпеки для України. За її словами, це має статися під час саміту Північноатлантичного альянсу у Вільнюсі, який розпочнеться наступного тижня.

Прем'єр-міністр Польщі Матеуш Моравецький, своєю чергою, заявив, що повністю погоджується з Мелоні у цьому питанні. За словами Моравецького, обидві країни дотримуються тієї позиції, що Україні мають надати найсильніші гарантії безпеки, які лише можливі.

Сьогодні президент Литви Гітанас Науседа заявив, що на саміті НАТО у Вільнюсі вдасться домовитися про такі зобов'язання перед Україною, «які її не розчарують».

"У мене є відчуття, що ми ще знайдемо ті формулювання, які не розчарують українців і скажуть більше, ніж ми звикли озвучувати", – заявив Гітанас Науседа в коментарі виданню LRT.

Він також уточнив, що окремі держави їдуть до Вільнюса зі своїми додатковими пакетами підтримки України.

НАТО має у прискореному порядку прийняти Україну до свого складу, а до вступу — надіслати в країну експедиційний корпус, таку думку висловив 5 липня оглядач британської газети Times Роджер Бойєс.

Він вважає, що Північноатлантичний альянс на Вільнюському саміті має запустити процедуру прискореного прийняття України до свого складу.

Ця війна в Європі ведеться переважно за допомогою техніки, зброї та розвідданих від США, чиї найактивніші союзники — Велика Британія, що пішла з ЄС, і Польща — одна з передовиків команди новобранців Євросоюзу. Це підказує, яким чином НАТО потрібно змінитися, сплести воєдино трансатлантичний процес прийняття рішень, почати колективно визначати нові загрози з боку путінської росії, побудувати більш інтегрований військово-промисловий комплекс і оволодіти майстерністю формування коаліцій з воюючими партнерами, які цього бажають, — зазначив Бойєс.

Рубрика:
Світ

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: