fbpx
Сьогодні
22:52 04 Лип 2023

рф змінює тактику, щоб уповільнити контрнаступ ЗСУ, – Міноборони Британії

Фото: Getty Images

росія вдається до надмірного мінування місцевості, а також цілеспрямованого пошуку та знищення української бронетехніки для уповільнення контрнаступу ЗСУ, натомість сили рф продовжують зазнавати втрат та браку боєприпасів.

Про це йдеться в повідомленні Міністерства оборони Британії щодо ситуації в Україні, розміщеному у Твіттері відомства.

"Упродовж останніх тижнів росія визначила пріоритети та вдосконалила тактику, спрямовану на уповільнення контрнаступальних операцій української бронетехніки на півдні України", – зазначається в публікації.

Основою цього підходу стало надто інтенсивне використання росією протитанкових мін.

"У деяких районах щільність мінних полів вказує на те, що вона, ймовірно, використала набагато більше мін, ніж передбачено її військовою доктриною", – зауважили в британському відомстві.

Крім того, росія застосувала тактику ударів по українській бронетехніці з використанням БПЛА, а також гелікоптерів та артилерії.

"Хоча Росія досягла певного успіху за допомогою такого підходу на ранніх етапах контрнаступу України, її сили продовжують потерпати від ключових недоліків, зокрема, розтягнутих підрозділів, а також нестачі артилерійських боєприпасів", – зауважується в публікації.

Довідка

Сили оборони України продовжують ведення наступальної операції на Мелітопольському та Бердянському напрямках, закріплюються на досягнутих рубежах, завдають вогневого ураження з артилерії по виявлених цілях ворога.

Рубрика:
Світ

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: