fbpx
Сьогодні
16:56 04 Лип 2023

На Рівненській АЕС провели інспекцію МАГАТЕ: що відомо

На Рівненській АЕС проведено інспекцію Міжнародного агентства з атомної енергії (МАГАТЕ) на відсутність незаявленого ядерного матеріалу.

Про це повідомляє Державна інспекція ядерного регулювання.

"З 26 червня по 3 липня 2023 року на ВП «Рівненська АЕС» було успішно проведено інспекцію Міжнародного агентства з атомної енергії в рамках угоди між Україною та МАГАТЕ у зв'язку з Договором про нерозповсюдження ядерної зброї. Перевірку здійснено інспекторами агентства за участі інспектора Держатомрегулювання", – йдеться у повідомленні.

Зазначається, що мета інспекцій – перевірка відсутності незаявлених ядерних матеріалів та інформації про конструкцію ядерної установки, яка була надана Україною відповідно до угоди. Інспекція пройшла без зауважень.

Довідка

З 10 по 16 червня 2023 року на відокремленому підрозділі (ВП) «Рівненська АЕС» було проведено інспекцію Міжнародного агентства з атомної енергії (МАГАТЕ) на відсутність незаявленого ядерного матеріалу.

1 липня Зеленський провів засідання Ставки на Рівненській АЕС

"Дякую кожному й кожній у Рівненській області й тут, на Рівненській АЕС, та по всьому периметру нашого північного кордону, хто дбає про безпеку України та наших людей", – зазначив Зеленський.

4 липняНаєв повідомив про посилення північного кордону нашої держави як особовим складом, так і бойовою технікою.

Рубрика:
Економіка

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: