fbpx
Сьогодні
11:58 01 Лип 2023

Війська рф завдали удару ракетою "Іскандер" по Антонівському мосту на лівому березі Дніпра

Фото: Телеграм

30 червня, російські окупанти завдали удару по Антонівському мосту, що з'єднує правий та лівий береги Дніпра поблизу Херсона: ймовірно атакували ракетою "Іскандер".

Про це повідомив громадський діяч, блогер та волонтер Сергій Стерненко.

У мережі з'явилася відеофіксація самого удару.

Ця атака ракетою відбулася на тлі істерик російських пропагандистів щодо того, що окупанти нічого не можуть зробити з українськими воїнами, які імовірно закріпилися у районі мосту на лівому березі Дніпра.

"Окупанти вчора вдарили по Антонівському мосту, ймовірно, "Іскандером", – написав 1 липня Стерненко.

Антонівський міст

Фото: Скріншот

З кадрів на відео видно наслідки удару, після прильоту впав один з прольотів мосту. За словами окупанта, що коментує за кадром, біля мосту українські воїни начебто облаштували "бункер".

Як повідомляли у британській розвідці, українські Сили оборони проводять операції на окупованому березі Дніпра поблизу зруйнованого Антонівського мосту.

Їм намагаються протистояти частини 7-ї дивізії ВДВ. Проте більшу частину російських десантників уже перекинули на Запорізький напрямок.

Британські розвідники вважають, що проводити будь-які масштабні бойові дії на цій ділянці буде складно через наслідки підриву росіянами Каховської ГЕС.

Раніше аналітики ISW також зазначали, що російські пропагандисти влаштували істерику через нездатність армії рф вибити невеликі українські сили з плацдарму на лівобережжі Херсонщини.

Вони бідкаються, що окупантам вже упродовж майже двох тижнів не вдається витіснити нечисленний загін Сил оборони України. За повідомленнями, їх чисельність становить близько 70 осіб зі східного (лівого) берега Херсонщини.

Аналітики зауважили, що 30 червня загарбники вдарили балістичною ракетою "Іскандер" по прольоту східної частини Антонівського мосту, намагаючись перешкодити українським воїнам використовувати конструкцію як укриття.

Не виключено, що до використання "Іскандеру" окупанти були змушені вдатися через неспроможність впоратися з українськими воїнами іншими засобами.

Довідка

Як писала Рубрика, українські захисники за останній місяць посилили наступальні дії на Мелітопольському, Бердянському та Бахмутському напрямках. ЗСУ звільнили вісім населених пунктів у Запорізькій та Донецькій областях.

Також нещодавно з'явилося відео, як наші воїни підняли український прапор на Курдюмівській дамбі неподалік від Бахмута.

А вже 26 червня заступниця міністра оборони Ганна Маляр повідомила, що Сили оборони України взяли під контроль село Рівнопіль Великоновоселівського району в Донецькій області, яке було окуповане росіянами.

До того ж, раніше стало відомо, що під час контрнаступу ЗСУ повернули територій більше, ніж росія захопила під час зимового наступу. Про це розповів міністр оборони Великої Британії Бен Воллес.

Додамо, що військові Збройних сил України продовжують тиск на російську армію на тимчасово захоплених територіях півдня України. Тому, не виключено, що окупаційна армія незабаром здійснить черговий "жест доброї волі".

Рубрика:
Події

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: