fbpx
Сьогодні
09:59 01 Лип 2023

Знущальна фотосесія з тваринами Одеського дельфінарію: причетних досі не покарали

Фото: "UAnimals"

Зооактивісти обурюються, що винних в експлуатації морських котиків у одеському готелі "Немо" досі не покарали, і просять розголосу: адже ця справа не просувається.

Про це заявили представники громадської організації UAnimals. Вони є ініціаторами звернення до правоохоронців.

"Минуло два місяці, відколи ми подали заяву у поліцію через фотосесію із морськими котиками в одеському готелі "Немо". Настав час розповісти про новини у розслідуванні. Новин… Немає", – написали активісти.

Кримінальне провадження у підозрі на жорстоке поводження з тваринами відкрили (ч. 1 ст. 299 ККУ) відкрили ще у квітні.

Як розповіли зоозахисники, в Держекоінспекції відповіли, що в готелі на який отримали скаргу, мають провести перевірку. Чи дійсно вона була, зоозахисників не повідомили.

Немо, дельфінарій

Фото: UAnimals

"Вже подали два звернення, щоб із нами поділилися результатами перевірки – наразі чекаємо", – додають в UAnimals.

Правоохоронці запевняють громадських активістів, що на цей час триває слідство. Активісти очікують на результати та покарання винних у експлуатації тварин.

"Якщо хтось думає, що вийде спустити цю справу на гальмах, то читайте по губах: ви помиляєтесь", – наголошують зооактивісти.

Вони просять усіх небайдужих нагадати поліції, що в неї в роботі є важлива справа. Для цього закликають тегнути в соцмережах Нацполіцію і запитати: "Що по Немо?"

Немо, дельфінарій

Фото: UAnimals

"Будьте наполегливі! Що більше галасу, то менше шансів на ігнор", – просять громадські активісти.

"УП. Життя" також звернулася до правоохоронців і поцікавилась, як проходить розслідування даної справи.

У ГУНП Одеської області відповіли, що, дійсно, слідство триває.

"Воно направлене на повне та всебічне встановлення обставин вчинення кримінального порушення", – повідомили правоохоронці.

Нагадаємо, раніше ми писали, що після того, як у соціальних мережах з'явилося відео з морськими котиками, які були відзняті клієнтами у готельних номерах, Одеський дельфінарій "Немо" звинуватили у жорстокому ставленні для тварин.

Після відео на сторінці закладу з'явилися обурені коментарі від користувачів, мовляв, таке поводження з тваринами не припустиме.

У самому готелі також відреагували на ситуацію і повідомили, що цим відео хотіли показати на скільки тварини соціальні та люблять людей.

Нагадаємо, що у Київській області з приватного будинку евакуювали тигра, власникам не вдалося забезпечити хижаку відповідні умови.

Довідка

UAnimals – зоозахисний рух, який щорічно проводить марші за права тварин в українських містах. Від початку повномасштабного вторгнення UAnimals допомагає вивозити тварин із прифронтових зон, закуповує корм для постраждалих від війни регіонів, а також допомагає пораненим тваринам.

Рубрика:
Події

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: