fbpx
Сьогодні
09:47 01 Лип 2023

Данілов: Будь-який російський теракт на ЗАЕС буде вважатися застосуванням ядерної зброї

English version here

У цивілізованому світі ймовірний російський теракт на окупованій Запорізькій атомній електростанції будуть розцінювати як "застосування ядерної зброї проти цивільного населення".

Про це заявив секретар Ради національної безпеки й оборони Олексій Данілов в ефірі "Радіо Свобода".

"Сам факт, якщо ці терористи здійснюють такий теракт на ядерному об'єкті, буде вважатися всіма цивілізованими країнами, що це застосування ядерної зброї проти цивільного населення. Тому будемо дуже ретельно спостерігати, якщо не дай Боже це станеться, яка буде реакція світу на ці події", наголосив очільник РНБО.

Також Даніловзауважив, що реакція світу на підрив Каховської ГЕС "не відповідала тій терористичній атаці, якої зазнала Україна".

Секретар РНБО підкреслив, що Україна зараз робить "все можливе і неможливе", щоб цього теракту не сталося. Проте атомна станція зараз перебуває "в руках терористів".

Данілов припустив, що дехто з західних партнерів зараз пояснює росії, що цього не варто робити. Оскільки наслідки для російської федерації будуть "абсолютно катастрофічними".

Він також прокоментував вірогідність теракту росіян на ЗАЕС. Данілов зауважив, що зараз складно сказати, оскільки "ці люди не є передбачуваними, вони діють поза межами будь-яких норм і правил світової спільноти".

Окрім того, очільник РНБО нагадав, що після інформації про ймовірний теракт в Україні провели "велике навчання" і була "ще одна підготовка".

"У нас є наші протоколи, наші плани, в який спосіб ми маємо діяти. Зараз відбулося велике навчання, ще відбулася одна підготовка, якщо станеться цей терористичний акт з боку Російської Федерації", резюмував він.

Довідка

Ще 4 березня 2022 року російські війська окупували ЗАЕС.

22 червня 2023 року президент Володимир Зеленський заявив про плани росії влаштувати теракт на Запорізькій АЕС.

Секретар Ради національної безпеки та оборони Олексій Данілов заявив, що Україна ретельно готується до будь-яких сценаріїв розвитку подій навколо Запорізької АЕС.

Своєю чергою, керівник ГУР МО Кирило Буданов нагадав про мінування російськими військами ставка-охолоджувача ЗАЕС, а також повідомив про розміщення окупантами начиненої вибухівкою техніки біля 4 із 6 енергоблоків станції.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: