fbpx
Сьогодні
Фото 22:47 29 Чер 2023

Ракетний обстріл Краматорська: у місті оголосили триденну жалобу за загиблими від удару по піцерії

Фото: Фейсбук / Олександр Гончаренко

У місті Краматорськ на Донеччині міська влада оголосила жалобу за 12 загиблими від російського ракетного удару по кафе-піцерії: вона триватиме до кінця тижня – 30 червня та 1-2 липня.

Про це пише Рубрика, посилаючись на очільника Краматорська Олександра Гончаренка.

"Підписав розпорядження про оголошення 30 червня, 1 та 2 липня днями жалоби за всіма, хто загинув в результаті ракетного удару по Краматорську 27 червня.

Здається, місто це відчуває — похмуро, цілий день зривається дощ, небо над Краматорськом плаче. Наша молодь, діти… Памʼятаймо кожного й кожну", наголосив голова міста.

Краматорськ, обстріл

Фото: УП

Гончаренко додав, що кафе "Ria Pizza" було місцем з історією, там у кожного жителя Краматорська була своя історія.

Нагадаємо, що внаслідок влучання ворожої ракети, яку росіяни випустили з комплексу "Іскандер-М" по людній піцерії "Ria Pizza" у центрі Краматорська 27 червня, 12 цивільних загинули та 65 людей отримали поранення різного ступеню важкості.

Краматорськ, обстріл

Фото: УП

Серед загиблих:

  • 3 дитини,
  • 7 працівників закладу харчування, у тому числі керівник піцерії.
Краматорськ, обстріл

Фото: УП

Наймолодшим жертвам – сестрам-близнючкам – було 14 років, а найстаршій – 30 років, зазначає "Kramatorsk Post", публікуючи перелік загиблих.

Краматорськ, обстріл

Фото: УП

Як повідомляє кореспондент "Української правди", у центрі Краматорська стихійно виник меморіал. Люди несуть до розбитого кафе квіти та іграшки. А на ящиках із квітами розмістили рамки з фотографіями сімох загиблих працівників "Ria Pizza".

Довідка

російські війська ввечері 27 червня завдали два ракетні удари по Краматорську.

Одна ракета влучила у піцерію в центрі міста. Серед загиблих – дівчина віком 17 років, і двоє 14-річних сестер. Друга ракета вдарила по селищу Біленьке.

"По гарячих слідах"  агента спецслужб російської федерації, який скоригував ворожий ракетний удар по кафе у центрі Краматорська 27 червня, затримала контррозвідка СБУ . За даними слідства, ворожим агентом є мешканець Краматорська, працівник місцевого газотранспортного підприємства.

Унаслідок ракетного обстрілу Краматорська 27 червня поранення отримали троє громадян Колумбії, також на місці перебували громадяни Нідерландів та іноземні журналісти.

Рубрика:
Події

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: